Bu e-posta ve SMS'lere tıklamaktan kaçının: Banka hesabınız boşaltılabilir

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, sahte "vergi borcunuz var" e-postalarıyla ilgili olarak vatandaşları bilgilendirdi. Bu tür e-postalara güvenilmemesi gerektiği ve işlemlerin yalnızca resmi web siteleri üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, "vergi borcunuz var" temalı e-postalarla dolandırıcılık yapıldığına dair bir açıklama yaptı.

Yapılan duyuruda, bazı ulusal medya kuruluşlarında çıkan haberler ve Başkanlığa yapılan başvurular ile şikayetlerden, vatandaşlara ve mükelleflere Başkanlık adına sahte e-postalar gönderilerek vergi borçları olduğunun iletildiği ve bu ödemeleri yapmak için Başkanlığın Dijital Vergi Dairesi web sitesinin (https://dijital.gib.gov.tr) taklit edilerek oluşturulan sahte bir siteye yönlendirildiği belirtildi.

"İTİBAR ETMEYİN"

Açıklamada, bu şekilde gönderilen e-postalarla mükelleflerin sahte web adreslerine yönlendirilerek kredi kartı ve kişisel bilgilerini ele geçirmeye yönelik girişimlerde bulunulduğu ifade edildi. Mükelleflerin ve vatandaşların, bu tür sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve bu e-postalara güvenmemeleri gerektiği vurgulandı.

İŞLEMLERİNİZİ RESMİ SİTE ÜZERİNDEN YAPIN

Ayrıca, mükelleflerin bu sahte e-postalar ve web siteleri yüzünden mağdur olmamaları için işlemlerini ve ödemelerini Başkanlığın resmi web sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirmelerinin önemine dikkat çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.