Bu elektrikliyi alan aracını şarja takmayı unutacak! Dünya menzil rekoru

Elektrikli otomobillere olan talep gün geçtikçe artıyor ve insanlar genellikle araçların menzil özelliklerine büyük önem veriyorlar. Uzun menzilli modeller, kullanıcılar için oldukça cazip hale geliyor çünkü uzun süreli şarj gereksinimi ve kısa menzil endişelerini gideriyorlar.

Çin merkezli öncü elektrikli otomobil üreticisi Nio, endüstride bir dönüm noktası olarak kabul edilen bir adım attı ve dünyanın ilk yarı katı pil paketini piyasaya sürdü. Bu yeni pil teknolojisi, 260 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip olmasıyla, elektrikli araçlara olağanüstü bir 1.055 kilometrelik menzil sağlıyor.

Nio'nun pil hücresi tedarikçisi olan WeLion New Energy Technology ile iş birliği içinde geliştirilen bu 150 kWh'lik yarı katı pil, 360 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip hücrelerden oluşuyor. Bu, paketin tamamının 260 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, Nio'nun 100 kWh pil paketinden sadece 20 kg daha ağır olması dikkat çekiyor.

DAHA İYİ PERFORMANS SUNACAK

Nio, 150 kWh yarı katı pilin resmi lansmanının bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşeceğini açıkladı. Seri üretimin başlamasıyla birlikte, yeni pil teknolojisinin kısa süre içinde Nio'nun Güç Takas İstasyonlarında satışa sunulması planlanıyor.

Nio'nun kurucu ortağı ve CEO'su William Li, yaptığı bir test sırasında, Nio ET7 sedan modelinin 150 kWh yarı katı pil ile tek şarjla 1.044 km yol kat ettiğini açıkladı. Bu, seri üretilen bir elektrikli araç için bir dünya rekoru oluşturuyor ve elektrikli araçların menzil ve performans standartlarını yeniden tanımlıyor.

Nio'nun yeni teknoloji yarı katı pil paketi, sürdürülebilir ulaşımın geleceğine önemli bir katkı sağlıyor ve elektrikli araçlar için daha uzun menzil ve daha iyi performans sunarak kullanıcıların beklentilerini karşılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.