İşte bu hastalıklara sahip iseniz akşamları muz yemeniz sizler için tehlike arz edebilir. Bu noktada, kimler akşam muz yiyemez? İşte detaylar...
KİM AKŞAMLARI MUZ YEMEMELİDİR?
Ancak yalnız diyet yapıyorsanız veya aşırı kiloluysanız değil, bu meyveyi akşamları tüketmemelisiniz. Bu teklif aynı zamanda mide-bağırsak sistemi sorunları olan kişiler için de geçerlidir. Ayrıca akşamları sarı meyveyi yemek iskemik kalp hastalığında, kanın pıhtılaşmasında ve varisli damarlarda kontrendikedir. Ayrıca şeker seviyesindeki değişimler sebebiyle yatmadan önce muz yemenin uykusuzluğa yol açabileceği de belirtiliyor.
MUZ HANGİ HASTALIKLARDA YENMELİDİR?
Muz oldukça yüksek kalorili meyvelerdir - 150 g normal günlük kalori içeriğinin yaklaşık% 6'sını içerir. Ayrıca muz, kolayca sindirilebilen karbonhidratların göreceli içeriği en yüksek olan meyvelerden biridir (şeker miktarı aynı miktardaki kiraz, şeftali veya kayısıdan ortalama 2 kat daha yüksektir), bu da glikoz bozukluğu olan kişiler tarafınca dikkate alınmalıdır.
Duyarlı bireylerde yorumlanan meyve, özellikle latekse aşırı duyarlılığı olan bireylerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Yayın, bazı çalışmaların, monoamin oksidaz enzimini inhibe eden ilaçlar alırken muz yemenin kardiyovasküler komplikasyon riskinin arttığını gösterdiğini de ekliyor. Muzların yararlı özellikleri Sağlığın korunmasında ve hastalıkların (kas-iskelet sistemi, kanser vb.) önlenmesinde önemli rollerini belirleyen önemli miktarda vitamin ve mineral bileşikleri içerirler.
Ek olarak, gastrointestinal sistemin aktivitesini normalleştiren ve prebiyotik etkiye sahip (faydalı bağırsak mikroflorasının gelişimini teşvik eden) ve ayrıca karotenoidleri (lutein) içeren çözünür diyet lifleri (hala yeşil meyvelerde en büyük miktarlarda bulunur) içerirler. , zeaksantin, α- ve β-karoten), antioksidan özelliklere sahiptir.
Yorumlanan meyvenin bir antasit etkisi vardır (mide suyunun asitliğini azaltır). 150 g meyve miktarı, gerekli günlük B6 vitamini alımının ortalama %30'unu, %23'ünü manganez, %21'ini C vitamini, %16'sını magnezyum, %15'ini potasyum ve bakır, %10'unu folat, %9'unu pantotenik asit, diyetsel olarak içerir. lif ve karbonhidratlar, %7 - niasin, %6 - demir, %4 - fosfor, B1 ve B2 vitaminleri, %3 - proteinler ve retinol, %2 - tokoferol, %1 - kalsiyum.