Bu hatayı yapana 5 yıl boyunca ehliyet yok!

Yeni düzenlemeye göre, sınavlarda başkasının yerine girenlerin cezası 5 yıl süresince sınavlardan men edilme olarak belirlenirken, yeni kimlik kartı olmayanlar sürücü kurslarına kayıt yaptıramayacak.

Sürücü adaylarını memnun eden bir gelişme ise geri park uygulamasında koniler arasına ilk denemede giremeyen kursiyerlere ikinci bir şans tanınması oldu. Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan bu değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

EHLİYET SINAVLARINDA YENİ DÜZENLEME

Yeni yönetmelik gereğince, direksiyon eğitimi dersi sınavları artık il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen iki farklı rotada gerçekleştirilebilecek.

Engelli kursiyerler, kendi sağladıkları özel araçlarla sınava girebilecekler.

Yeni tip kimlik kartı olmayanlar, sürücü kurslarına kayıt yaptıramayacaklar.

Direksiyon derslerinin ilk dört sınavında başarı elde edemeyen kursiyerler, ikinci dört sınav hakkını kullanabilmek için başka bir kursa geçiş yapabilecekler.

Sınav süresi, direksiyon eğitimi sınavlarında 40 dakika olarak belirlendi.

Teorik sınavları geçtikten sonra kurs kaydını kendi isteğiyle sildiren veya direksiyon eğitimi sınavlarında başarısız olanlar, üç yıl içinde tekrar kursa kayıt yaptırdıklarında teorik eğitim alma zorunluluğundan muaf olacaklar.

Askerlik görevini yerine getirenler, hamilelik, doğum veya uzun süreli tedavi gerektiren hastalıkları olanlar sınav haklarını askıya alabilecekler.

Başarılı olan kursiyerler, Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Sertifikasını e-Devlet üzerinden elektronik olarak alabilecekler.

Sınav süreleri 35 dakikadan 40 dakikaya uzatılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.