Bu hisselere yatırım yapanlar köşeyi döndü: 3 şirkete onay!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan bültene göre, Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi AŞ 119 milyon 943 bin 600 lira, Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ 160 milyon lira, ve Özerden Ambalaj Sanayi AŞ 52 milyon 500 bin lira bedelsiz sermaye artırımı talepleri onaylandı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan resmi bültene göre, Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi AŞ 119 milyon 943 bin 600 lira, Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ 160 milyon lira, ve Özerden Ambalaj Sanayi AŞ 52 milyon 500 bin lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı talepleri kabul edildi.

Aynı zamanda, Global Yatırım Holding AŞ'nin 2 milyar lira, Dünya Varlık Yönetim AŞ'nin 4 milyar 900 milyon lira, Marka Mağazacılık AŞ'nin 1 milyar 900 milyon lira, Erciyas Çelik Boru Sanayi AŞ'nin 1 milyar lira, Tekfen Holding AŞ'nin 500 milyon lira, Destek Yatırım Bankası AŞ'nin 43 milyon dolar ve Rönesans Holding AŞ'nin 500 milyon dolar tutarındaki borçlanma aracı ihraç başvuruları da onaylandı.

Bunun yanı sıra, ZKB Varlık Kiralama AŞ'nin 2 milyar 500 milyon liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihraç talebi ve Pasha Yatırım Bankası AŞ Tarfin Varlık Finansmanı Fonu'nun 1 milyar liralık varlığa dayalı menkul kıymet ihraç başvurusu da olumlu sonuçlandı.

Suç duyuruları ve para cezaları kapsamında, SPK, Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ'ye ceza verdi. Ayrıca, "izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulunma" ve "banka hesaplarının izinsiz sermaye piyasası faaliyetlerine dahil edilmesi" nedenleriyle üç kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ayrıca, Türkiye'deki bireylere internet üzerinden yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı tespit edilen 63 internet sitesinin erişiminin engellenmesi için yasal işlemler başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.