Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!

Borsa İstanbul, Atlantis Yatırım Holding (ATSYH) hisseleri için Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında önemli bir önlem aldı. Emir paketi tedbirleri, 28 Ağustos tarihine kadar geçerli olacak ve tüm işlemler üzerinde kısıtlamalar getirilecek..

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı yazılı açıklamada, Atlantis Yatırım Holding (ATSYH) hisseleri için Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında emir paketi tedbirlerinin uygulanacağını duyurdu. Bu tedbirler, 28 Ağustos tarihine kadar geçerli olacak.

Açıklamaya göre, ATSYH hisseleri için alınan emir paketi tedbiri, aşağıdaki uygulamaları içeriyor:

  • Piyasa emri ve piyasadan limite emir girişlerinin sınırlandırılması,
  • Emir iptali ve emir miktarının azaltılmasının yasaklanması,
  • Emir fiyatının kötüleştirilmesinin yasaklanması,
  • Emir toplama bilgisi yayınının kısıtlanması.

Önceden alınmış olan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri, bu süre zarfında da devam edecek. Bu tedbirler, piyasada olası dalgalanmaların önüne geçmeyi ve yatırımcılara daha güvenli bir işlem ortamı sunmayı amaçlıyor.

EMIR PAKETI TEDBIRININ KAPSAMI

Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişlerinin sınırlandırılmasını, emir iptali ve miktarının azaltılmasının yasaklanmasını, emir fiyatının kötüleştirilmesinin yasaklanmasını ve emir toplama bilgisi yayınının kısıtlanmasını içerir. Bu önlemler, hisse senedi piyasasında aşırı dalgalanmaların önüne geçmek ve yatırımcıları korumak amacıyla uygulanmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.