Bu illerde yaşayanlar tehlike altında! Prof Dr. Şen 'Yüksek risk' dedi, terk edin çağrısı yaptı

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, aşırı yağışların etkisi altına girecek illeri açıklayıp dere taşmalarına karşı uyarılarda bulunmuş oldu. Vatandaşlara, “Risk yüksek” diyen Şen, “Yükseklere çıkın, fırtına var" çağrısında bulunmuş oldu.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya platformu X üzerinden sağanak yağış ve fırtına beklenen illeri duyurdu. Şen, bugün sabah saatlerinden yarın öğlene kadar sürecek bu hava olaylarına dikkat çekerek, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Amasra, Bozkurt ve İnebolu arasında 200 kg’a kadar yağış beklendiğini belirtti.

"DERE KENARLARINDAN UZAK DURUN"

Yoğun yağışların dere taşkınlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Prof. Dr. Şen, vatandaşları bu tehlikeye karşı dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca, riskli bölgelerde bulunanların yükseklere çıkarak güvenliklerini sağlamalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Şen, yağışla birlikte fırtına riskine de dikkat çekerken, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalarının önemini belirtti ve Meteoroloji ile AFAD'ın uyarılarının takip edilmesi gerektiğini hatırlattı. Sel ve su baskınlarına karşı da tedbirli olunmasını önerdi.

Prof. Dr. Orhan Şen, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

İKİ İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ikazları sonrası Bartın ve Zonguldak’ta 1 Ekim 2024 Salı günü okullar tatil edildi.

1 EKİM HAVA DURUMU:

Zonguldak: 13°C - 15°C,

Kastamonu: 9°C - 13°C

Bartın: 14°C

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.