Bu irmik helvası tarifi sizi büyüleyecek! İşte, tam ölçülerle harika bir irmik helvası tarifi!

İrmik tatlısı, irmik, şeker, süt veya su gibi malzemelerin kullanılarak yapılan bir tatlıdır. Genellikle tereyağı ile kavrulmuş irmik, şeker ve sıvı malzeme bir araya getirilerek hazırlanır. Pişirildikten sonra genellikle üzerine tarçın serpilerek servis edilir.

Hemen yapılabilen lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir tarif: İrmik Helvası! İşte, tam ölçüleri ve basit adımlarıyla harika bir irmik helvası tarifi:

TAM KIVAMINDA İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su gerekmekte.

Yapılışı:

Geniş bir tavada tereyağını eritin ve tamamen eriyene kadar bekleyin. Eriyen tereyağına 2 su bardağı irmiği ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 3 dakika boyunca kavurun. İrmiğin hafifçe kızarması için karıştırın ve ateşi kısın. İrmiğin daha da kavrulması için karıştırarak pişirmeye devam edin. Sürekli karıştırmak, irmiğin eşit şekilde kavrulmasını sağlar. İrmiğin rengi değişip hafifçe kızardığında, 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyin ve şekerin erimesini sağlamak için karıştırın. Son olarak, ocağın altını en düşük seviyeye getirin ve yavaşça 2 su bardağı suyu ekleyin. Su iyice emilene kadar birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocağı kapatın ve helvayı dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresinin ardından, isteğe bağlı olarak içine dondurma veya ceviz gibi lezzetler ekleyerek servis yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifi Haberleri

Lezzetin Sırrı: Kurabiyeli Kruvasan Tarifi!
İster yeyin ister buzluğa doldurun: İşte evde döner ekmeği yapımı
Yoğurtlu çılbır tarifi
Puf puf kabaran sulu kek tarifi!
Pamuk gibi Arnavut ciğeri tarifi