Bu kez adres Sakarya! DARUL ERKAM Derneği'nin yurdunda kalan kız çocukları okula ve eve gönderilmiyor

Celal Eren Çelik'in belgeli haberine göre, gerici eğitim veren DARUL ERKAM isimli derneğin Sakarya’da bulunan yurdunda yaşları 8-10 arasında değişen kız çocuklarının aileleriyle görüştürülmediği, çocukların resmi okula gönderilmediği belirlendi.

Türkiye daha kısa süre önce “6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar” skandalını günlerce konuşmuş ve tarikat-cemaat karanlığı ile bu gerici tarikat ve cemaatlerin özellikle küçük kız çocukları üzerindeki travmatik etkisine en çarpıcı hali ile tanıklık etmişti.

Daha bu skandalın yankıları yeni bitmişken bir skandal da Sakarya’da ortaya çıktı.

İstanbul merkezli olan ve kendisini Sakarya’da “Mahmut Efendi’ye bağlı” (Mahmut Efendi olarak anılan Mahmut Ustaosmanoğlu İsmailağa Tarikatı’nın şeyhiydi ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybetmişti) olarak tanıtan DARUL ERKAM isimli derneğin Sakarya’da bulunan yurdunda yaşları 8-10 arasında değişen kız çocuklarının aileleriyle görüştürülmediği iddia edildi.

Celal Eren Çelik'in haberine göre, derneğin çocukların ailelerini “Milli Eğitim Bakanlığı’nın İslam’a aykırı olarak eğitim veriyor” propagandasıyla ikna ettiği belirlendi. Bu iddiayla aileler ikna edildi.

DARUL ERKAM isimli dernek İslami usullere uygun biçimde yetiştirilmek üzere çocukları kendi yurduna aldı. Ayrıca çocukların aileleri ile haftada sadece 2 gün görüştürdüğü ortaya çıktı.

DARÜL ERKAM Derneği'nin, yaşları 8 ila 10 arasında değişen kız çocuklarını yurttan çıkarmadığı belirtilirken, çocukların Eylül ayından bu yana kayıtlı oldukları devletin resmi eğitim veren okullarına da hiç gönderilmedikleri ortaya çıktı.

Dernek, çocukların yurtta kalmaları karşılığında ailelerden 500 TL ile 1000 TL arasında ücret aldığı belirtiliyor.

Öte yandan haftanın 5 günü gerici derneğin yurdunda kalan çocuklarda belirgin “değişimler” gözleniyor. Örneğin derneğin yurdunda kalan bir kız öğrencinin hafta sonu evine geldiğinde dolabındaki tüm kot pantolonları kestiği bunun da dernek yurdunda verilen eğitimin sonucu olduğu ifade ediliyor.

Çocukların yakınları endişeli

DARÜL ERKAM Derneği’ne gönderilen çocukların amca, dayı, hala, büyükbaba gibi 2. dereceden akrabaları ise kız çocuklarının durumları için endişeli.

DARUL ERKAM Derneği’nin yurdunda kalan kız çocuklarından birisinin dayısı ve dedesi ise konuyu hem CİMER’e hem de Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na verdikleri şikayet dilekçeleri ile resmi kayıtlara da geçirmiş durumdalar.

İşte devletin kayıtlarına giren DARUL ERKAM Derneği’nin kız çocuklarını yurtlarında tutması ile ilgili CİMER ve Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na iletilen o şikayet dilekçeleri:

Ancak gerek CİMER’e yapılan başvurular, gerekse Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na yapılan başvurular sonuçsuz kalmış ve aileye yanıt verilmemiş durumda. Tüm şikayetlere rağmen DARUL ERKAM Derneği kanunlara aykırı bu faaliyetlerine ise devam etmekte.

Celal Eren Çelik'in haberinin tamamı için lütfen linki tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.