Son yıllarda kablosuz türleri artış gösteren kulaklıklarla müzik dinliyoruz ve video izliyoruz. Gün içerisinde saatlerce kulaklarımıza takılı olan bu teknolojik aletlerin sağlığımıza da etkisi oluyor.
Yapılan son araştırmalarda, kulaklık takılması sebebiyle kulağımızda geçici süreyle bakteri artışı yaşandığı kanıtlandı. Fakat bu artış, uzmanlara göre korkulması gereken bir duruma neden olmuyor. Çünkü kulağımızda ısı sebebiyle anlık olarak artan bakterilerin, sağlığımız için herhangi bir zararı bulunmuyor.
HalkTV'de yer alan habere göre, aynı çalışmada, yaygın olarak kullanılan bir kulaklık türünün insan sağlığı için tehlikeli olabileceğine dikkat çekildi. Kafa üstü kulaklıklarda yaşanan sıcaklık artışı bakterileri artırsa bile, bu bakterilerin sağlığımıza olumsuz etkisi bulunmuyor.
KULAK İÇİ KULAKLIKLAR SAĞLIĞA ZARARLI MI?
Fakat daha yaygın olarak kullanılan ve küçük olmaları sebebiyle sık tercih edilen kulak içi kulaklıklar, sağlığımız için önemli bir tehlikeye neden olabilir. Kulak içi kulaklıklar, kulakta mikrokesitler açarak ya da kulak kirini içeri iterek iltihaplara neden olabiliyor.
Bu durumun haricinde kulaklık takılmasında herhangi bir sağlık problemi bulunmuyor. Yalnızca aşırı sese maruz kalmamaya çalışmak ve ara sıra kulaklarınızı dinlendirmek, kısa süreli bakteri artışlarına karşı yeterli.