Bu mahallede 12 kişi çift cinsiyetli

Antalya’da Gündoğmuş İlçesinin Akyarı Mahallesi, çift cinsiyetli nüfusuyla dikkat çekiyor. Bölgede doğan ilk çift cinsiyetliler garipsenirken, sayılarının artmasıyla bu durum olağan karşılanmaya başlandı. Mahallede bugüne...

Antalya’da Gündoğmuş İlçesinin Akyarı Mahallesi, çift cinsiyetli nüfusuyla dikkat çekiyor. Bölgede doğan ilk çift cinsiyetliler garipsenirken, sayılarının artmasıyla bu durum olağan karşılanmaya başlandı. Mahallede bugüne kadar 12 kişi çift cinsiyetli oluşlarını çekinmeden ifade ederken, bunlardan 2'si yaşamını yitirdi. Mahallede yaşayanlar, sayının daha fazla olduğunu ancak bazı kişilerin bu durumlarını gizlediğini kaydetti. Bu kişilerden 4'ü köylerinde yaşamaya devam ederken, geri kalanlardan 4'ü Alanya'da, 2'si ise İstanbul'da yaşamlarını sürdürüyor. Köydeki 12 kişiden 3'ü erkek olmak için operasyon geçirdi, sadece 1'i kadın olmak için ameliyat oldu. Geri kalanlar durumlarının Allah'ın takdiri olduğunu belirterek duruma müdahale etmedi.

Çift cinsiyetli kimlikleri ile yaşamaya devam eden 72 yaşındaki Aliye Ç. ile kardeşi 69 yaşındaki Emine Ç., kapılarını açtı. Pembe kimlikleri olan, ancak köyde herkesin Ali ve Emin diye seslendiği iki kardeş, durumlarından şikayetçi değil. Aliye Ç. doğarken böyle olduklarını belirterek, bu durumun Allah'ın hikmeti olduğunu söyledi. 7 kardeşin en büyüğü Aliye Ç., Emine dışındaki kardeşlerinin hiçbirinde bu durumun söz konusu olmadığını aktardı. Kendilerini erkek olarak hissettiklerini belirten Aliye Ç., "Eskiden kadın elbiseleri giyerdik. Saçımız belimize kadar uzardı. 15 yaşında vücudumuzda değişiklikler meydana gelince saçlarımızı kestirdik. Erkek kıyafetleri giydik. Birçok yere çalışmaya gittim. Türkiye'nin her yerine gittim. Herkes bizi erkek olarak bilir. Yalnız nüfus cüzdanına baktığında kadın görünüyoruz" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları