Bu mektubu CHP'nin 100 yıl sonraki lideri okuyacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 101. yıl dönümünde geçmiş dönem liderleriyle birlikte bir mektup yazdı. Mektup, 100 yıl sonra okunmak üzere CHP Genel Merkezi bahçesine gömüldü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 101. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir mektup kaleme aldı. Bu mektup, geçmiş dönem CHP liderleri Murat Karayalçın, Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile birlikte imzalandı.

CHP'NİN BAHÇESİNE GÖMÜLDÜ

Mektup, 100 yıl sonra okuyacak olan CHP liderine ulaşması amacıyla CHP Genel Merkezi’nin bahçesine bir kapsül içerisinde gömüldü. Mektubun bir örneği ise CHP Bellek Sergisi’nde sergilendi.

Özgür Özel'in yazdığı mektup şu şekilde:

"Sayın Genel Başkanım,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en değerli eserlerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 yıl önceki Genel Başkanı olarak, bu koltukta daha önce görev yapmış genel başkanlarımız, 40 yaş altındaki milletvekillerimiz, Parti Meclisi üyelerimiz, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimiz, İl Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımızla birlikte bu mektubu kaleme alıyoruz.

Partimizin 101. kuruluş yıldönümünde, son yerel seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olmayı başaran kadrolar olarak, Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği modern uygarlık seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda, ilk genel seçimlerden birinci çıkarak bu hedeflere ulaşmak için mücadele ediyoruz.

Kuruluşunu 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi’ne dayandıran, ülkemizin bağımsızlığını sağlayan ve Cumhuriyetimizi kuran kadroların devamı olarak, tarihimiz boyunca zorlu dönemlerden geçtik. Partimizin mallarına el konulduğunu, il ve ilçe başkanlarımızın alçakça suikastlere kurban gittiğini, genel başkanlarımızın suikast girişimlerine maruz kaldığını gördük; ama hiçbir zaman yılmadık. Partimizi bu zorluklardan çıkaran üyelerimizin azmi ve kararlılığı her daim yanımızda oldu.

Sayın Genel Başkanım,

İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayımızı başarıyla tamamladık. Partimizi Üçüncü Yüzyıla taşıyacak olan Genel Başkan ve kadrolarına şunu belirtmek isteriz: Biz, hem kurucu değerlerimize sıkı sıkıya bağlı, hem de devrimcilik ilkemiz gereği yeniliğe ve değişime her zaman açık bir siyasi partiyiz.

100 yıl sonra, şu an sahip olmadığımız yüksek teknolojilere ve modern bir demokrasiye sahip olduğunuza inanıyor; ülkemizin kuruluşunun 200. yılına geldiğimizde dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline geldiğimizin hayalini kuruyorum.

Bu hayal ve hedefler doğrultusunda, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayında delegelerimizin bizlere verdiği görevleri yerine getirerek, partimizi önce iktidara taşımak, ardından bizden sonraki kuşaklara daha müreffeh, daha aydınlık ve daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için mücadele edeceğiz.

Hep birlikte imzaladığımız bu mektubun bir kopyasını parti arşivimize, bir kopyasını da bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Müzemize bırakıyoruz. Diğer bir kopyasını ise Partimizin 100. yılında bahçemize dikilen zeytin ağacının dibine kapsül içinde gömüyoruz.

Yirmi birinci yüzyıldan yirmi ikinci yüzyıla en iyi dileklerimizle."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.