“Bu seçimlerin zorbalıkla sona ermesine izin vermeyeceğiz”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuştu! Ali Koç açıklamaları ile bomba bir iddia gündeme getirdi! "Bu seçimlerin zorbalıkla sona ermesine izin vermeyeceğiz. Biz onlar gibi değiliz, olmamalıyız. Sakin olun, biz kazanacağız....

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bu seçimlerin tiranlıkla sonuçlanmasına izin vermeyeceğiz. Biz onlar gibi değiliz, olmamalıyız. Sakin olun, kazanacağız. Birlik olmalıyız."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 8-9'da gerçekleştirilecek asıl genel kurul öncesinde kongre üyeleriyle bir araya geldi. Haziran'a kadar Cumhurbaşkanı adayı Ali Koç'un İstanbul Kongre Merkezi'ndeki toplantısına hükümet ve kongre üyeleri bir kez daha katıldı. Koç, seçim kampanyasıyla ilgili ilk olarak şöyle konuştu: "Cemaatimiz bir ve bütün olursa bizi hiçbir güç durduramaz. Test ettiler, cevaplarını aldılar. Yoğun bir kampanya dönemi geçirdik. Birçok şehri gezdik. Katılım harikaydı. Farklı ortamlarda yaptıklarımızı, yapmak istediklerimizi, yapamadıklarımızı paylaştık. Bu seneki kampanya farklıydı. Yarışmaya geç girdiğim ve takım yarışmalarımız devam ettiği için kampanyamız sınırlıydı. "Şunu belirtmek isterim ki seçilirsek gitmediğimiz yerlere gideceğiz" dedi.

"Bizim niyetimizi kimse sorgulayamaz"

6 yıllık başkanlıkları süresince tecrübe edinip ders aldıklarını kaydeden Koç, şöyle konuştu: "Başarıyı başaramadık ki bu da Türkiye'nin geleceği açısından kritik önem taşıyor. Ülke için. Meslektaşlarım 6 yıl boyunca F.Bahçe'yi yönetti ama bazı yerlerde ulaşamadık bu süreçte birçok kongre üyemiz son iki yıldır personel planlamasıyla ilgili şikayetlerini bize iletti. "Kimse bizim niyetimizi sorgulayamaz" dedi ve ilk başkan seçildiğinde kulübün mali durumunun zayıf olduğunu da sözlerine ekledi. . Taleplerimiz belliydi, geldiğimizde 17 milyon euro ödemek zorunda kaldık. Çalışan değerimiz rakiplerimizin ekibinin altındaydı. 612 milyon euroluk borç yükümüz vardı. 2018 yılında göreve geldiğimizde dönemin cumhurbaşkanı kendi ağzıyla şöyle demişti: "Fenerbahçe iflas etti." UEFA'nın yayınladığı rapora göre Avrupa'nın mali durumu en kötü olan kulüp olduk. Yüz milyonlarca avro geliri olan kulüplerden daha fazla borcumuz vardı. Biliyorduk ama bu kadar olduğunu bilmiyorduk. "Kulübümüzü bu duruma düşürenler, durumun ciddiyetini anlamayan insanlardı" dedi.

"GEMİYİ DOĞRU YÖNE ÇEVİRDİK"

Cumhurbaşkanlığının gelir durumunda yaşanan süreçler hakkında bilgi veren Koç, şunları söyledi: "6 yılda kaybettiğimiz yayın gelirimiz 100 milyon dolar. Döviz kurunu güçlendirin Federasyon bunu pandemide yaptı. Kayıplarımız var. Ve sanki her şey yolundaymış gibi hükümet salgının ortasında vergileri yüzde 40'a çıkardı. Bununla da uğraşmak zorunda kaldık. Bu yıl gelirimizin yüzde 50'si bankalara gidecek. 1-2 aylık maaş borcumuz var. En kısa sürede bunları kapatacağız. Tüm bu olumsuz etkenlere rağmen kaynak yaratarak gemiyi doğru yöne çevirdik. Finansal prangalarımızı attık. Daha gidecek çok yolumuz var ama tünelin sonundaki ışığı görüyoruz. Artık Fenerbahce'ye başvurmak daha kolay. Bir yıl içinde aday olmamızı istiyorum. "Kral durumunu kaybederek ortadan kaldırdılar" dedi.

"TARİHİMİZİN EN GÜÇLÜ, EN DEĞERLİ TAKIMLARINDAN BİRİNİ KURDUK.

Birçok maddi engeli aşarak çok iyi bir takım oluşturdular" diyen Ali Koç, şunları söyledi: "Engelleri kaldırınca yarattık. bu yılın takımı. Görüyorsunuz, gelecek yıl daha iyi olacağız. Artık yolumuz bellidir. Transferlerdeki başarımızı görüyorsunuz. Geçen yıl 56 milyon euro transfer gelirimiz vardı. F.Bahçe'nin Avrupa'dan ayrılmasının durumu tartışma konusu oldu. Tarihimizin en güçlü ve en değerli takımlarından birini kurduk. Ne Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlığında ne de 2000 sonrasındaki 24 yıllık dönemde 90 puan aşılmadı. Hepimiz kazandık ama sistemi yenemedik. 3-5 gittiğimizde rakibimiz birçok maçı 1-0 kazandı. Sezon sonunda açıldılar. "Yargıç seminerinde sızdırılan videoyu hatırlayın" dedi.

Başkan Ali Koç, sponsorluk gelirlerindeki artışla ilgili şunları söyledi: "2018'de 7 sponsorumuz vardı. Sarı Melekler'in sponsoru yoktu. 18,7 milyon euro sponsorluk gelirimiz oldu. Şu anda 42 sponsorumuz var ve yerimiz yok. 48 milyon euroya yakın gelirimiz var. Şu anda yüzde 35-40'a Koç Grubu sponsor oluyor. "Bir kuruş bile almıyorum" dedim. Bu iddianın neden bilançoda yer aldığını da açıkladım. Beni dava etmekle tehdit ediyor. Fenrium'un 2018'deki cirosu 22 milyon euro iken şimdi 47,5 milyon euro oldu. Şu anda 27 milyon euro kar elde ediyor. "Yarım milyon forma sattık, umarım gelecek yıl şampiyon olduğumuzda milyonları görürüz" dedi.

"Belki bu takım 99 puan alamayacak ama şampiyon"

Bu sezon futbolda şampiyon olacaklarına inandığını söyleyen Koç, şunları söyledi: "Mourinho gibi bir düşünce de olabilir, geldik" ve bütçemizin tamamını harcadık. Her yıl 4 sponsor bulun, tanıtımlarda ben de yer alacağım. Ekibimiz güçlü. Onayımızla F.Bahçe tarihinin rüya takımını yaratacağız. "Belki bu takım 99 puan alamıyor ama bu takım şampiyon" dedi

"Bir adama borçlular." Takım menajeri olarak Jose Mourinho'nun atanması konusunda konuşan isim de kabul edildi. Ali Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece 21 saatlik bir telefon görüşmesiyle 35 bin kişi stadı doldurdu. Bakın Mourinho bir işaret olarak buraya geliyor. F.Bahçe için çok güzel işler yapıyor. Biz ona inanıyor ve güveniyoruz. O artık ailemizin bir parçası oldu. Mourinho'nun transferi rakip kulüplerin dengesini bozduğu gibi Aziz Yıldırım'ın da son sözleri konusunda anlaşmaya varılamadı. "Müdüre açıkça para verdiler" dedi. Öğretmenin bizi seçebileceğini kabul etmiyor. Bugün yönetici geldi ve şöyle dedi: "Bu adamı (Jorge Mendes) tanıyoruz." İlk başta bunu anlamadık. Sonra gerçek ortaya çıktı. Adamı borca ​​soktular. 2014 yılında Bruno Alves'in transferi için ödeme yapmamışlardı. Sonra ödedik."

"Biz size popülist projelerle gelmiyoruz." O. Mourinho'nun zaten yarattığı gerilim. Şampiyonluk sözü vermemize gerek olmayan bir takım oluşturduğumuzu söyledim. Bu süreç başladı. İlk adımı attık, gerisi yakında gelecek. Sizlere popülist projelerle gelmiyoruz. Kabul ettiğimizi söylediğimizde ciddiyiz. İmzaladıktan sonra söyleyeceğiz. Anlaştık, geldik. Rapor vermek için İngiltere ve Almanya'ya nasıl gideceğimizi bilmiyor muyuz? Biz onları yapmıyoruz. "Sizi yarı yolda bırakmayacağız, bizi de yarı yolda bırakmayacağız" dedi.

"Şampiyonlar Ligi finalinden bu yana en çok konuşulan konu haline geldik çünkü Jose'den bu yana dünyanın konuşulan konusu F.Bahçe. Mourinho geldi." Koç, şöyle konuştu: "Biz sadece ülke sınırları içinde değil, tüm dünyada saygı duyulan, maçları F.Bahçe dışında taraftarlar tarafından da izlenen, dünyaca ünlü oyunculara sahip, sürdürülebilir başarı sunan bir takım olmak istiyoruz. şimdiden gerçekleşmeye başladı Şampiyonlar Ligi finalinden sonra en çok konuşulan bizdik Borsadaki değerimiz alevler içinde kaldı. Taraftarlarımız bize güvenmeli. Gözünüzde kredi kullanmış olabiliriz ama yazıklar olsun size. "Beni en çok mutlu eden şampiyonluk değil, 'Biz onların arkasındayız' demenizdir" diyen Ali, yeniden başkan seçilmesi halinde amatör işlere yatırım yapmaya devam edeceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.