Bu sefer 'kurallara uymayanlara' 250 bin dolarlık ödül!

ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (MIT) Medya Laboratuvarı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, kurallara direnen bir kişi ya da grubun 250 bin dolar ile ödüllendirileceği belirtildi.Açıklamada, "İnsanların...

ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (MIT) Medya Laboratuvarı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, kurallara direnen bir kişi ya da grubun 250 bin dolar ile ödüllendirileceği belirtildi.

Açıklamada, "İnsanların kurallardan bıkkınlığını fark ettikten sonra onlara nasıl faydalı olabileceğimizi düşündük. Etik kurallara karşı koyma, topluma yararlı olmak için normlara ve kanunlara meydan okumayı amaçlıyor" ifadeleri kullanıldı.

Sitede yayımlanan videoda konuşan Medya Laboratuvarı Müdürü Joi İto, "Size söyleneni yaparak değil otoriteyi sorgulayarak Nobel Ödülü alabilirsiniz" dedi.

İto, ödül kararının temmuzda verildiğini ifade ederek, bu ödülün ülkedeki mevcut yönetime bir tepki olmadığını kaydetti.

Açıklamada, daha iyi bir toplum için insanları olumlu etkilemek amacıyla kişisel risk alan kişinin ödüle layık görüleceği belirtildi. Ödülün kazananı gelecek temmuzda duyurulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara ve İç Bölgelerde Beklenmedik Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı
Nisan ayının en ucuz otomobilleri: O sedan model Türkiye'de kapış kapış satıldı
İsrail polisini bıçaklayan Türk vatandaşı öldürüldü
Endonezya'da yanardağ patlaması yaşandı: En yüksek seviye alarm verildi
Esir takası olsa da olmasa da Refah'a kara saldırı olacak