Bu şehirlerde hafta sonuna bahar havası geliyor: Piknik sepetleri hazırlansın!

Kış mevsiminde olmamıza rağmen gelecek hafta sonunda sıcaklık dereceleri mevsim normallerinin üstünde seyredecek. İstanbul, İzmir, Antalya, Samsun gibi illerde 4 ile 10 dereceye kadar sıcaklık artışı bekleniyor.

Soğuk havalardan ötürü herkes eve kapanmış durumda, piknik havası isteyen kar haberi yerine güneşli gün haberini bekleyen yurttaşların sevineceği haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinin ise yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken hafta sonu için güzel haberler var.

HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Hafta sonu süresince, yurdun büyük bölümünde parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Marmara'nın güneydoğusu, Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri, Güneydoğu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneydoğusunda yağışların görüleceği öngörülüyor. Bu yağışların Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 4-10 DERECE ARTACAK

Açık hava bekleyenleri sevindirecek haber hafta sonu için geliyor. Hafta sonundan itibaren artması beklenen sıcaklıkların Doğu Anadolu Bölgesi hariç ülkenin geri kalanında sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ile 10 derece üzerine çıkması öngörülüyor.

Önümüzdeki bir hafta süresince hava sıcaklıklarının, Ankara, Diyarbakır, ve Trabzon'da 13, İstanbul'da 16, Antalya'da 21, Mersin ve İzmir'de 19, Samsun'da 17, Bartın'da 15 dereceye kadar yükselmesi öngörülüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma
İbrahim Tatlıses'in Torunundan Tatlıses'e Zehir Zemberek Sözler!