Bu servis yakında ücretli olacak.

Google’ın fotoğraf yedekleme uygulaması olan Google Fotoğraflar ücretsiz yedekleme konusunda sona geldi. Yakında ücretli olacak.

Google Fotoğraflar 2015 yılında ücretsiz ve sınırsız depolama ile piyasaya sürüldükten ve hizmeti bu temel özellik etrafında pazarladıktan sonra popüler hala gelmişti. Ancak bugün gelen bilgilere göre Google Fotoğraflar ücretsiz yedekleme yalan oluyor. Peki, uygulama ne zaman ücretli olacak?

Google’da yer alan fotoğraflarınızı dışa aktarmak için acele etmeyin. İlk olarak, değişiklik 1 Haziran 2021’e kadar geçerli olmayacak. İkincisi, yeni 15 GB ücretsiz depolama sınırı 1 Haziran tarihinden sonra eklenen fotoğraflar ve videolar için geçerli olacak. Böylece daha önce orada bulunan içeriğiniz saklı kalacak.

Apple M1 özellikleri ile rakip tanımıyor

Ancak, özellikle büyük bir medya kitaplığınız varsa, içeriğinizi iCloud’a veya başka bir hizmete kaydırmayı düşünüyorsanız önceden plan yapmak iyi olacaktır. Ya da Amazon veya Dropbox gibi çözümler de kullanabilirsiniz.

Bu servisler de maalesef ki ücretli olduğu için bulut sistemleri için şimdiden para ayarlamaya çalışsanız iyi edersiniz. Ya da diğer bir çözüm olan harici HDD satın alarak fotoğraf ve videolarını diskte saklayabilirsiniz.

Apple ekosistemindeyseniz iCloud sizin için en doğru seçim olacaktır. iCloud’a yüklediğiniz fotoğraflara aynı anda tüm Apple cihazlarınızdan ulaşabiliyorsunuz. 5 GB’ı ücretsiz olan iCloud’un, 50 GB’ 6.49 TL, 200 GB’ 19.99 TL ve 2 TB’ı ise 64.99 TL fiyat etiketine sahip.

Oldukça stabil bir şekilde çalışan iCloud sayesinde fotoğraflarınızı dilerseniz Apple ID’niz ile herhangi bir tarayıcıdan da görüntüleyebildiğinizi belirtelim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
Oytun Erbaş olay yaratan bir açıklamada bulundu: "Wi-Fi sizin beyin dalganızı okuyor"
MEDY: Beyin Doku Dondurmayı Zararsız Hale Getiriyor