Bu Tuzakla Başınız Derde Girebilir! Dolandırıcıların Yeni Yöntemi 'Pes' Dedirtti!

Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte dolandırıcılar, özellikle üniversite öğrencilerini hedef alan bir taktik geliştirdi. Web üzerinden yemek siparişi veren öğrenciler, “yanlışlıkla” gönderildiği iddia edilen mesajlarla dolandırılmaya çalışılıyor.

Son dönemde bilişim sistemlerinin kötüye kullanılması sonucu vatandaşların dolandırılması olaylarında artış gözlemleniyor. Dolandırıcılar, özellikle yemek siparişi vermemiş öğrencileri izleyerek, "Size yanlışlıkla bir kod yolladık, bu kodu bize iletebilir misiniz? Siparişi iptal edelim" şeklinde mesajlar gönderiyor. Bu mesajlarla güven kazanmaya çalışan dolandırıcılar, öğrencilere onay kodlarını temin ederek hesaplarına erişim sağlıyor ve haksız kazanç elde ediyor.

UZMAN UYARIYOR: PANİK YAPMAYIN!

Avukat Asiye Tuğçe Çakır, dolandırıcılık girişimlerine karşı panik yapılmaması gerektiğini belirterek, dolandırıcıların yönlendirmelerine uyulmaması gerektiğini vurguladı. "Kodunuzu verdiğiniz anda dolandırıcılık riskiyle karşılaşabilirsiniz" diyen Çakır, bu tür mesajların geldiği numara veya uygulamanın güvenilirliğinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

DOLANDIRICILIK OLAYI SONRASI NE YAPMALISINIZ?

Bir dolandırıcılık olayı yaşanması durumunda yapılması gerekenleri anlatan Çakır, "İlk olarak en yakın karakola başvurabilirsiniz. Ancak biz her zaman en yakın kolluk kuvvetine başvurarak dosyanızı bir an önce açtırmanızı öneriyoruz. Dolandırıcılar, ceza sicillerinin kabarmasından dolayı yeni yöntemler geliştirdi. Temiz sicile sahip vatandaşlar, komisyon karşılığında bilgilerini paylaşıp hesaplarına para gönderen dolandırıcılara karşı dikkatli olmalı" dedi.

DİKKATLİ OLUN!

Uzmanlar, öğrencilerin ve velilerin bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor. Dolandırıcıların sürekli yeni stratejiler geliştirdiğini vurgulayan uzmanlar, dikkatli olunmadığı takdirde mağduriyet yaşanabileceğini ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.