Bu uygulamalar telefona virüs bulaştırıyor!

Virüs bulaştırıyor! Bu uygulamalar telefonunuzda varsa hemen silin! Kötü amaçlı yazılımlar tespit edilmeye çalışırken bir uygulama daha bulundu! İşte konu hakkındaki diğer detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Çeşitli şirketlerin güvenlik araştırmacıları, iOS ve Android uygulamalarına gizlenmiş kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için devamlı çalışıyor. Play Store'daki popüler kamera ve tarayıcı uygulamalarında kötü amaçlı yazılımı bulunmuş oldu.

MİLYONLARCA KULLANICISI OLAN PROGRAMLARA VİRÜS BULAŞTI

Kaspersky güvenlik uzmanları Necro Truva atının virüsü hakkında uyarıda bulunmuş oldu. İlk olarak 2019 senesinde, o dönemde 100 milyondan fazla indirilen CamScanner adlı bir uygulamada bulunan Necro Truva virüsü geri döndü.  Kaspersky uzmanları, Google Play'de yer alan popüler uygulamalara sızan ve resmi olmayan platformlarda Spotify, WhatsApp ve Minecraft gibi uygulamaları değiştiren Necro Truva atının yeni bir sürümünü tespit etti.

Wuta Camera - Nice Shot Always - 10+ milyon yükleme

Max Browser-Private & Security - 1+ milyon yükleme

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Siber Güvenlik Uzmanı Dmitry Kalinin, Necro'nun kullananların resmi uygulamalardaki kısıtlamaları aşmak için resmi olmayan, değiştirilmiş uygulamaları indirmeleriyle yayıldığını aktardı.

Uzmanlar, uygulamaları silmenizi veya kötü amaçlı yazılımı kaldıran bir güncelleme yüklemenizi öneriyor. Ayrıca riski mümkün olduğunca düşük tutmak için uygulamaları yalnızca resmi kanallardan edinmesini tavsiye ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.