Bu yolda arabalar freni bırakınca yokuş yukarı çıkıyor! Sebebi ortaya çıktı: Meğer nedeni buymuş

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki mezarlık çevresinde, aşağı doğru olan yolda kontağı kapatan araçlar, sürücülere yokuş yukarı çıkıyormuş gibi bir algı veriyordu. Ancak yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan gerçek ortaya çıktı.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, mezarlık çevresindeki gizemli yol, kontağı kapatan araçlarla yokuş yukarı çıkıyormuş gibi algılanıyordu. Ancak mühendislerin incelemesi sonucunda ortaya çıkan gerçek, şaşırtıcıydı.

İNCELEME SONUÇLARINDA GÖZ YANILMASI ORTAYA ÇIKTI

Yapılan incelemelerde, yolun aslında düz olduğu ve olayın bir "göz yanılması" olduğu belirlendi. Yokuş yukarı çıktığı düşünülen bölge, aslında düz bir zeminde bulunuyordu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin İpek ve ekibi, bölgede gerçekleştirdikleri ölçümlerle sıradışı fenomenin sırrını çözdü.

GİZEMLİ YOLUN HİKAYESİ

Esentepe Mahallesi Sivritepe Caddesi Serdivan Mezarlığı çevresindeki bu gizemli yol, Erzurum'daki benzeriyle dikkat çekiyordu. Bölge halkı tarafından "Gizemli yol" olarak adlandırılan bu fenomen, birçok kişiyi meraklandırıyordu. Doğanın bazen şaşırtıcı oyunlarından biri olan bu "gizemli yol" olayı, mühendislerin titiz çalışmasıyla aydınlığa kavuştu. Artık, bu ilginç fenomenin ardındaki sırrı biliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Başına dikilmek deyiminin anlamı
WhatsApp’tan gene kavga çıkaracak özellik: Duyan ayarları kapatmaya koşuyor!
Kişilik testi: Alçakgönüllü müsünüz: İlk gördüğünüz şey onu ortaya çıkaracak!
Önünüze gelen yemeğe hemen tuz atanlardan mısınız? Bu araştırma moralinizi bozabilir!
Canan Karatay açıkladı: Kilolar diyetsiz gidiyor, kritik saate dikkat!