Bu yöntemle hem su masrafı azalıyor hem de yabani ot kalmıyor!

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde çiftçilik yapan Nurettin Ersin Ala, gece ve gündüz yaşanan sıcaklık farkını en aza indirmek için malç naylonu kullanarak 200 dönüm araziye karpuz ekimi gerçekleştirdi.

SICAKLIK FARKINI AZALTMAK İÇİN MALÇ NAYLONU KULLANILIYOR

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde çiftçilik yapan Nurettin Ersin Ala, gece ve gündüz yaşanan sıcaklık farkını en aza indirmek için malç naylonu kullanarak 200 dönüm araziye karpuz ekimi gerçekleştirdi. Akdeniz'in verimli topraklarından olan bölgede tarımsal üretim hızla artıyor.

MALÇ NAYLONU İLE SU TÜKETİMİ AZALIYOR

Nurettin Ersin Ala'nın projesiyle, malç naylonu yöntemiyle su tüketimi azaltılırken, yabani ot oluşumu da engelleniyor. Ala, bölgeye örnek olacak bu projenin karpuzun hem kalitesini hem de miktarını artırmasını bekliyor.

İLÇE SAKİNLERİNE YENİ KAZANÇ KAPISI

Ala, bu projenin ilçe sakinlerine yeni kazanç kapıları açacağını belirtiyor. İlk defa malç naylonu ile karpuz üretimi yapılıyor olması işçilik maliyetlerini düşürüyor ve su tasarrufu sağlıyor. Gündüz ve gece sıcaklık farkını dengeleyen malç naylonu, karpuzun köklerini koruyarak verimi artırıyor.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRILIYOR

Ala, açık alanda yaşanan sıcaklık farkını en aza indirerek karpuzun tonajını artırmayı hedefliyor. Ürün çeşitliliğini artırarak ilçeye tüccarların ve alıcıların gelmesini sağlamayı amaçlıyor.

KARPUZ, KAZANÇLI VE ZARAR ETTİREN BİR ÜRÜN

Karpuzun hem kazançlı hem de zarar ettiren bir ürün olduğunu belirten Ala, bu yıl 200 dönüm araziye 50 bin fide ekimi yapıldığını ve 2 bin ton ürün beklediklerini ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.