Bu zam saç uzattırır! Berber fiyatlarına rekor zam: İşte tepki çeken o ücretler...

Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yeni yılda saç ve sakal kesim ücretlerine yüzde 80'e varan oranda zam yaptı. Lüks tarife, A, B ve C tarifelerine göre belirlenen yeni fiyatlar, sosyal medyada geniş bir tartışma başlattı.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 20 yıldan uzun bir süredir uygulanan fiyat tarifelerini güncelledi. Ancak güncellenen fiyatlar, saç ve sakal kesim ücretlerinde yüzde 80'e varan artışları beraberinde getirdi. Saç ve sakal kesim ücretleri, "Lüks" tarifede 1100 lira, "A" tarifesinde 550 lira, "B" tarifesinde 480 lira ve "C" tarifesinde ise 400 lira olarak belirlendi.

SOSYAL MEDYADA GENİŞ YANKI

Yapılan zamlar, sosyal medya platformlarında geniş bir eleştiri dalgasına neden oldu. Fiyatların neden bu kadar yüksek olduğu, esprili ve eleştirel yorumlarla sorgulanırken, vatandaşlar "Altın makasla mı kesiyorlar?", "Tıraş sonu kafanı altın suyuna mı batırıyorlar?" gibi esprili ifadelerle tepkilerini dile getirdi.

ESNAFTAN AÇIKLAMA

Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun, artan maliyetlerin sektörü etkilediğini ve bu nedenle fiyatların güncellendiğini belirtti. Uzun, "Lüks tarife alışveriş merkezi ve oteller bölgesinde kullanılırken, diğer tarifeler farklı bölgelerde uygulanıyor" dedi.

Fiyatların geçen yıla göre yüzde 80 arttığını açıklayan Uzun, malzeme tutarları, kira ücretleri ve sosyal güvence ödemelerindeki artışları gerekçe göstererek fiyat artışına gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Berber müşterileri ise bu artışın modayı takip etmeyi bir hayli pahalı hale getirdiğine dair endişelerini dile getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.