Buca Cezaevi'nde 'mahkumlara bozuk et yedirildi' iddiası

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şube tarafından hazırlanan “İzmir'deki Cezaevleri'nde Yaşanan Hak İhlalleri Raporu'na'' göre cezaevindeki soğuk hava deposundaki etlerin bozulduğu ve mahkumlara bu etlerin zorla yedirildiği...

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şube tarafından hazırlanan “İzmir'deki Cezaevleri'nde Yaşanan Hak İhlalleri Raporu'na'' göre cezaevindeki soğuk hava deposundaki etlerin bozulduğu ve mahkumlara bu etlerin zorla yedirildiği savlandı.

ÇHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu Üyesi Avukat Dinçer Çalım, Buca Kapalı Cezaevi'ni ziyaret ettiklerini ve mahkumlardan bozuk etlerin kendilerine zorla yedirildiğine dair şikayetler duyduklarını söyledi. Çalım, şu ana kadar bu etler yiyen 5 kişinin zehirlendiğini öğrendiklerini de kaydetti.

ÇHD İzmir Şubesi tarafından hazırlanan “İzmir'deki Cezaevlerinde Yaşanan Hak İhlalleri Raporu'nda'' dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

Cezaevlerinde doluluk ve hak ihlalleriyle ilgili tartışmalar sürerken, Buca Kapalı Cezaevi'nde mahkumlara zorla bozuk etlerin yedirildiği öne sürüldü.

ÇHD İzmir Şube Hapishane Komisyonu Üyesi Avukat Dinçer Çalım, mahkumlardan gelen şikayetler üzerine Buca Kapalı Cezaevi'ni ziyaret ettiklerini edindikleri bilgileri hazırladıkları rapora yazdıklarını da kaydetti.

Çalım, raporda yer alan şu bilgileri paylaştı:

“10 Ağustos'ta soğuk hava depolarının bozuldu. O tarihten bu yana tamir edilip edilmediğini bilmiyoruz. Soğuk hava deposunun bozuk olduğu süre içinde etlerin açıkta kalmış. Bu zehirlenmelerin ardından mahkumlar, mutfakta çalışan mahkum arkadaşları tarafından 'sakın et yemeyin' diyerek uyarılmış. Etlerin sıcaktan kapkara olduğunu anlatmışlar. Şu an da bir çok mahkum verilen etleri yememeyi tercih ediyor.'' 

Cezaevlerinin dağıtılan yemeklerde yasaya göre belli bir gramajda et vermek zorunda olduğu kaydederek, “Bozuk etler, yasaya uymak adına verilmiş olabilir. Ancak bu durum kabul edilemez. Bile bile insanların zehirlenmesi suçtur. Cezaevlerinde idareler hiçbir zaman çok iyi olmamıştı. Ama bozuk et dağıtmak işin ne noktaya geldiğini gösteriyor. Buradan çağrı yapıyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığı derhal soruşturma açmalıdır. Çağdaş Hukukçular Derneği olarak cezaevlerini takip etmeye devam edeceğiz'' diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Universal Music Group ile Tiktok anlaşma imzaladı!
Pençe Operasyonu Kahramanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Şehit Oldu
Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım