Bugün itibariyle yasak başladı! Bakanlıktan önemli uyarı geldi

Bugün itibarıyla 2023-2024 balıkçılık av sezonunun sona erdiği bildirildi. Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayan denizlerdeki av yasağına rağmen, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaf tutulacaklar.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen şartlar doğrultusunda, ekonomik faaliyetlerini sürdürmek isteyen balıkçılar için izinlerin verileceği duyuruldu. Bu izinler kapsamında, kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemleriyle avcılık yapılmasına müsaade edilecek.

BELLİ ŞARTLARLA İZİN VERİLECEK

Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise yasaktan muaf tutulacaklar ve avcılık faaliyetlerini sürdürebilecekler. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamalarına göre, özellikle hamsi avcılığı olmak üzere birçok türün avcılığının verimli geçtiği belirtildi.

Denetimlerin sıkı bir şekilde devam ettiği ifade edilirken, geçen yıl yapılan 171 bin 219 denetimde kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konulduğu kaydedildi. Ayrıca, kurallara uymayan avlanma yapan 78 gemiye el konularak mülkiyetinin kamuya geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Bakan Yumaklı, balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde getirilen yasaklara uymanın önemine dikkat çekerek, önümüzdeki sezon için sürdürülebilirlik odaklı yeni kuralların uygulanacağını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim
Gezi’den sonra İstiklal de İBB’nin
Mucur Yeraltı Şehri Geçici Olarak Ziyarete Kapatıldı: Çökme Riskine Karşı Önlem Alınıyor
İstanbul'da 16 Mayıs'ta başlıyor! Tamamen ücretsiz müjdeyi Ekrem İmamoğlu duyurdu!
İzmir'in önemli ilçelerinde gözlenen nüfus kaybıyla dikkat çekiyor: İşte sebebi