Bülent Ersoy'a Nihat Hatipoğlu'ndan destek! "Vefasızlık Adına Söyledi"

Bülent Ersoy, son dönem sanatçılar arasında yaşanan kayıplara vefa gösterilmemesiyle ilgili, "Cenazeme kimsenin gelmesini istemiyorum" sözleriyle dikkat çekti.

Bülent Ersoy'un son dönem sanatçılar arasında yaşanan kayıplara ve vefa gösterilmemesine dair yaptığı açıklamalar, bazı çevreler tarafından dine ve cenazeye saygısızlık yapmakla suçlandı. Ersoy, "Vallahi ben hiç umursamıyorum, cenazeme kimsenin de gelmesini istemiyorum. Ben de kendi başıma giderim" demişti. 

Bu konu hakkında ilahiyatçı Prof. Nihat Hatipoğlu, Ersoy'a destek verdi. Hatipoğlu, pazar günü ATV'de yayınlanan Kur'an ve Sünnet programında Ersoy'un sözlerini şöyle yorumladı: "İnkâr niyetiyle bunu söylemedi. Bunu vefasızlık adına söyledi. Hayattayken aradığı, sorduğu, selamı, kelamı yok, öldükten sonra bu iş olmaz."

Sabah gazetesinden Yüksel Aytuğ'un aktardığına göre, Hatipoğlu şu şekilde devam etti:

"Bülent Ersoy bunu durup dururken söylemedi. Ben Bülent Ersoy'u biliyorum, tanışıklığımız ve selamlaşmamız da oldu. Kendisi dinine saygılı bir kişidir. Cenazeyi şova çevirmeyelim. Son dönemlerde ünlülerin cenazelerine, sadece selfie çekmek için gelenler var. İnsanların acısı var, sen neden selfie çekiyorsun? Tabuttaki kişinin buna ihtiyacı yok, merhamete ve duaya ihtiyacı var. 'Haydi çekil şuradan' da diyemiyor. Saygı, edep ve adap gerekir. Cenazeye gelip gülüyorlar, konuşuyorlar. Cenazenin bir adabı, ölçüsü vardır. Bülent Ersoy da bunlara tepki gösterdi. Onu anlayabiliyorum. Hani Necip Fazıl diyor ya, 'Dört inanmış adam beni çeksin götürsün' diye. Bu tür tepkileri doğru anlamak lazım. Cenazeyi şova çevirmeyelim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.