Bülent Tezcan'dan Almanya'ya miting yasağı çalımı

Stuttgart – Işın ToymazCHP Baden Württemberg Birliği yaklaşık 3 haftadan bu yana seçim kampanyalarına start verdiği Almanya’da stantlarıyla hem Türk seçmene hem de Türkiye’deki seçimleri merak eden Almanlara bilgi vermeye...

Stuttgart – Işın Toymaz
CHP Baden Württemberg Birliği yaklaşık 3 haftadan bu yana seçim kampanyalarına start verdiği Almanya’da stantlarıyla hem Türk seçmene hem de Türkiye’deki seçimleri merak eden Almanlara bilgi vermeye devam ediyor. Almanya’nın miting yasağı dolayısıyla ise Türkiye’den siyasi partilerin temsilcileri gelip konuşma yapamıyor.

ALMAN POLİSİ SESSİZCE İZLEDİ
Ancak Tezcan öyle bir şey yaptı ki, Alman polisi Stuttgart kentindeki CHP standında konuşma yapmasının önüne geçemedi. CHP Baden Württemberg Birliği’ne bağlı CHP Stuttgart’ın girişimleriyle kentin en işlek caddesi olan Königstrasse üzerindeki Schlossplatz’da seçim kampanyası çerçevesinde kurulan stantta Bülent Tezcan, hem partililere hem de sokaktaki vatandaşa telefon bağlantısıyla seslendi.

TÜRK SEÇMEN TARAFINDAN BÜYÜK SEVİNÇLE KARŞILANDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan’ın Almanyalı Türklere seslenmesi seçmenler tarafından büyük sevinçle karşılandı. CHP Baden Württemberg Birlik Başkan Yardımcısı ve CHP Stuttgart İl Başkanı Şirin Üstün’ün ricası ile telefonla bağlanan ve halka seslenen Bülent Tezcan şunları söyledi:

'AVRUPA DA TAMAM DİYOR'
“Arkadaşlar hepinize merhaba. Artık tamam diyoruz. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da ve dünyanın her yerinde artık tamam diyoruz. Demokrasinin güçlendiği bir Türkiye itiyoruz, hak ve hukukun hakim olduğu, yoksulluğun, işsizliğin olmadığı, sosyal devletin, adaletin güçlendiği bir Türkiye istiyoruz. Avrupa’daki seçmenlerden bu davaya sahip çıkmalarını bekliyoruz.
Hep beraber siz orada biz burada sandıklara sahip çıkacağız. Bütün vatandaşlarımızdan, seçmenlerden, yoldaşlardan Beklentimiz sandıklara gidin kaderimize geleceğimize sahip çıkma seçimidir. Birlikte 25 Haziran’da bambaşka bir Türkiye olacak.''
Bağlantıyı sağlayan CHP BW Birlik Başkan Yardımcısı Şirin Üstün de Tezcan’ın telefonla seçmene ve partililere seslenmesinin çok önemli olduğunu ve bu konuşmayı gerçekleştirdiği için teşekkür ettiğini bildirdi.

'ŞİMDİ VATANA BORCUMUZU ÖDEMEK ÜZERE SANDIKLARA SAHİP ÇIKMA ZAMANI'
Üstün 24 Haziran seçimlerinin ülkemiz için tarihi bir yol ayrımı olduğunu kaydederek, “Ülkemizin ve toplumumuzun ikbal, refahı, adalet, barış, özgürlük, demokrasi, laiklik için, parlamenter demokratik sistemi ölesiye savunup, bu rejimin devamını istiyoruz. Baden Württemberg Eyaleti’nde Stuttgart, Karlsruhe, Mannheim, Offenburg, Pforzheim’da demokrasi stantları açtık. Stantlarımız çok yoğun ilgi görüyor, Almanların da desteğini alıyoruz ve bu süreci yakından takip ediyorlar. Şimdi tek iş vatana olan borcumuzu ödeyip sandıklara sahip çıkmak. CHP sadece kendi seçmenine ve kendi oylarına sahip çıkmıyor, Türkiye’nin birleştirici gücü. Aynı zamanda diğer partilerin oylarına da sahip çıkıyor'' dedi

MUHARREM İNCE İLE DAYANIŞMAYA ALMANYA’DAN DA DEVAM
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile dayanışma amacı ile de kampanya yürüttüklerini belirten Üstün, “1 Haziran Cuma günü Stuttgart ve Mannheim İşbankası şubelerinde vatandaşlarla buluşup Cumhurbaşkanı Sayın Muharrem İnce''ye bağış yapacağız'' diye konuştu.

İKTİDAR YANLISI GENÇLERDEN ÇİRKİN SALDIRI
Diğer taraftan marşlar, şarkılar çalınan, Türk bayraklarının asılı olduğu ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin posterleri ile kaplı standa yoldan geçen ve iktidar yanlısı iki Türk seçmenin sözlü saldırıda bulunması üzerine küçük bir arbede yaşandı. Polis olaya müdahale etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri
Chris Hemsworth'un Oğlu İçin Brad Pitt İlhamı
Adamawa Eyaletindeki Kızamık Salgını: 42 Çocuk Hayatını Kaybetti
Suudi Bakan: Gazze'de Ateşkes İçin İİT Zirvesinde Çağrı
İspanya ve Arjantin Arasındaki Diplomatik Gerilim: Tansiyon Yükseliyor