Bülent Tezcan'dan Davutoğlu'na dokunulmazlık cevabı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili açıklamasına ilişkin, "Dokunulmazlıklarla ilgili bizim ne söylediğimiz sağır sultan bile duydu. Demek ki sayın Başbakan duymamış....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili açıklamasına ilişkin, "Dokunulmazlıklarla ilgili bizim ne söylediğimiz sağır sultan bile duydu. Demek ki sayın Başbakan duymamış. Hodri meydan kabadayılığı içerisine girmiş. Biz dokunulmazlıklara net olarak başından beri ne söylüyorsak aynı şeyi söylüyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Dokunulmazlık konusunda hangi dosyalar varsa, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili yaptığı açıklamadan sonra Genel Merkez'de basın toplantısı yaptı. Tezcan şu ifadeleri kullandı: "Dokunulmazlıklarla ilgili bizim ne söylediğimiz sağır sultan bile duydu. Demek ki sayın Başbakan duymamış. Hodri meydan kabadayılığı içerisine girmiş. Sayın Davutoğlu'na sesleniyoruz. CHP'nin hiçbir milletvekilidokunulmazlık zırhı veya elbisesi altında siyaset yapmadı. Biz dokunulmazlıklara net olarak başından beri ne söylüyorsak aynı şeyi söylüyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Dokunulmazlık konusunda hangi dosyalar varsa, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın.


"AKP DOKUNULMAZLIKLARI BİR ŞANTAJ MESELESİ YAPARAK PARLAMENTOGÜNDEMİNE GETİRDİ"

Adalet ve Kalkınma Partisi, çeşitli dönemlerde dokunulmazlık konusunu bir şantaj meselesi yaparak parlamento gündemine getirdiği her zaman CHP'nin tutumu net olarak bu doğrultuda olmuştur. Arşivlerde de var. Bu bizim önerimizdir. Demek ki sayın Başbakan da bu doğrultuya doğru yaklaşıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek