Bulut bilişimde gerilim! Google, Microsoft’u AB’ye şikayet etti!

Google, Microsoft'u bulut bilişim sektöründe rekabete aykırı davranışları nedeniyle Avrupa Birliği'ne şikayet etti. İddialara göre, Microsoft Windows sunucularındaki pazar hakimiyetini rakip bulut sağlayıcılarına karşı kullanıyor.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri arasında yer alan Google ve Microsoft arasındaki rekabet, bulut bilişim sektöründe yeni bir boyuta taşınıyor. Google, Microsoft’u, rekabete aykırı davranışları nedeniyle Avrupa Birliği’ne (AB) şikayet etti.

GOOGLE'DAN MICROSOFT’A AĞIR SUÇLAMA

Google, Microsoft’un bulut platformu Azure'a haksız avantaj sağlamak amacıyla, Windows sunucusundaki pazar hakimiyetini kullanarak müşteri seçimlerini kısıtladığını iddia ediyor. Şikayete göre, Microsoft, rakip bulut sağlayıcılarını seçen müşterileri cezalandırmak için kısıtlayıcı lisans koşulları ve ayrımcı fiyatlandırma uyguluyor.

AB KOMİSYONU'NA İLK ŞİKAYET

Google’ın Avrupa Birliği Komisyonu'na yaptığı bu şikayet, şirketin Microsoft’a yönelik bu platformdaki ilk resmi başvurusu olma özelliği taşıyor. Bu hamle, milyarlarca dolarlık bulut bilişim pazarında iki dev arasındaki rekabetin daha da kızıştığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

REKABET SORUŞTURMASI BEKLENİYOR

AB Komisyonu’nun, bu şikayet üzerine Microsoft’un bulut bilişimdeki pazar gücünü kötüye kullanıp kullanmadığını incelemesi ve rekabet ihlallerine dair bir soruşturma başlatması bekleniyor. Bu gelişme, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.