'Bunlar artık majestelerinin yargıçlarıdır'

Halkın Kurtuluş Paritsi (HKP) Genel Sekreteri Tacettin Çolak, Kaçak SAray'da yapılan Adli Yıl açılış töreninde yaşanan skandal görüntüye ve yapılan açıklamalara yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.Çolak'ın açıklaması...

Halkın Kurtuluş Paritsi (HKP) Genel Sekreteri Tacettin Çolak, Kaçak SAray'da yapılan Adli Yıl açılış töreninde yaşanan skandal görüntüye ve yapılan açıklamalara yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Çolak'ın açıklaması şöyle:

2016-2017 Adli Yıl Açılışına kara bir leke düştü. Yüksek yargıçlar, Kaçaksaray'da yasama ve yürütmenin başını-tek hakimini ayakta alkışlamışlar. Bir de cübbelerine ilik-düğme yaptırsalar ya da Kaçaksaray camii'nde "zikrullah" yapan cellatların cübbelerini ve sarıklarını giyselermiş, daha iyi göze girerlerdi. Bunlardan bağımsızlık, tarafsızlık, hak-hukuk beklenmez. Yargı kararlarına meydan okuyarak yapılan bu Kaçaksaray'ın neresi milletin olabilir?

Adam bir de kalkmış ne diyor; "Adli Yıl Açılışını Kaçaksaray'da yapmak yargıyı bağımsızlaştırır" mış. Devamında da "Dostlarımızdan 'Yenikapı Ruhu'na uygun davranmalarını bekleriz" diyor.

Dalga geçiyor yani. İki yıl önce "edepsiz" dediğine, aylar önce "adam değilsin" dediğine "dostlarımız" diyor. Daha doğrusu "verdiğiniz sözü tutun", "önerilerinizin arkasında durun" diyor (Kimin ne sözler verdiği Yargıtayın 30 Ağustos günü yaptığı açıklamada deşifre ediliyor.) Kısacası hepiniz biat edeceksiniz diyor. Aslında, töreni Kaçaksaray Camii'nde "zikrullah" çekerek tamamlasalardı, bağımsızlık ve tarafsızlıkları daha da artardı. Böylece, Türk Yargısı'nın "ruhuna el fatiha"...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var