Bunlar Daha İyi Günlerimiz: Uzman İsim Açıkladı "Tropik İklim" Yaşıyoruz!

Sıcaklıkların her geçen gün arttığı şu günlerde, İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den çarpıcı bir uyarı geldi. Şen, Türkiye'nin küresel ısınmanın etkisiyle tropikal iklime doğru ilerlediğini bildirdi.

Dikkat! Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen Uyarıyor: Önümüzdeki 5 Gün Tropik Gece Tehlikesi!

Gece Sıcaklıkları 28 Dereceye Kadar Çıkacak!

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'yi önümüzdeki 5 gün boyunca etkisi altına alacak aşırı sıcak hava dalgası konusunda uyardı. Şen, paylaştığı haritada Sarı ve Kahverengi olarak işaretlenen bölgelerde gece sıcaklıklarının 25 ila 28 derece arasında olacağını ve bu durumun tropik gece kategorisine gireceğini belirtti.

Tropik Gece Nedir?

Tropik gece, gece minimum sıcaklığın 20°C'nin üzerine çıktığı meteorolojik bir olaydır. Prof. Dr. Şen'in paylaştığı harita Türkiye'nin büyük bir bölümünü kapsarken, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları geceleri de aşırı sıcaklara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

30 Yıl Önce Neredeyse Yoktu!

Prof. Dr. Şen, paylaşımında dikkat çeken bir detayda bulundu. 30-40 yıl önce Türkiye'de tropik gecelerin oldukça nadir olduğunu, ancak küresel ısınmanın etkisiyle bu durumun artık yaygınlaştığını ve gelecekte daha da sık yaşanabileceğini vurguladı.

Uzmanlardan Öneriler:

  • Bol bol su için.
  • Mümkün olduğunca gölgede kalın.
  • Hafif ve açık renkli kıyafetler giyin.
  • Ağır egzersizlerden kaçının.
  • Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar daha dikkatli olsunlar.

Unutmayın! Sıcak havalar, özellikle kalp ve damar hastalıkları ile solunum problemleri olan kişiler için risk oluşturabilir. Bu nedenle, gerekli önlemleri alarak kendinizi korumayı ihmal etmeyin.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.