Bunu eken paraya para demiyor! Fabrikalar bu ürünü almak için sıraya giriyor: İşte o ürün...

Konya'nın Karapınar ilçesinde şeker pancarı hasadı başladı, tonu 1855 TL'den satılıyor. Türkiye'nin stratejik tarım ürünlerinden biri olan şeker pancarı, hem tarla bitkisi hem de endüstriyel bir ürün olarak öne çıkıyor.

Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde özellikle Karapınar'da yetişen şeker pancarı, tarladan fabrikalara uzanan bir ekonomik döngü oluşturuyor. Şeker pancarının tonu şu günlerde 1855 TL'den satılıyor.

KARAPINAR'DAN TÜRKİYE'YE: ŞEKER PANCARI HASADI BAŞLADI!

Konya'nın Karapınar ilçesinde şeker pancarı hasadı başladı. İlçede 300 bin dekarlık alanda ekilen şeker pancarından yaklaşık 2 milyon 100 bin ton ürün hasat edildi. Ereğli, Ilgın ve Eskişehir'deki şeker fabrikalarına nakledilen pancarlar, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde endüstriyel kullanım için değerlendiriliyor.

STRATEJİK ÜRÜN ŞEKER PANCARI: TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ İSTİHDAM KAYNAĞI!

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, şeker pancarının sadece Karapınar için değil, tüm Türkiye için stratejik bir ürün olduğunu belirtti. Pancarın hem tarla bitkisi hem de endüstriyel bir ürün olduğunu vurgulayan Üner, Türkiye genelinde ciddi istihdam sağlayan bir bitki olduğunu ifade etti

​​​​​​​.

FAYDALARIYLA BİLİNEN ŞEKER PANCARI: SİNİRLERİ SAKİNLEŞTİRİYOR, KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR!

Şeker pancarının sağlık üzerinde birçok faydası bulunuyor. Karapınar Ziraat Odası Başkanı, pancarın sinir hücrelerine etki ederek sakinleştirici bir etkisi olduğunu, kolesterol düşürmede etkili olduğunu, kansızlık problemlerini giderdiğini ve böbrek sağlığını desteklediğini belirtiyor. Ayrıca, kan basıncını düşürürken dayanıklılığı artırdığı biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti