Bunu toplayanlara 387 bin 141 TL ceza!

Siirt'te jandarma ekipleri araç kontrolü yaptıkları esnada bir vatandaşın aracında “salep soğanı” ele geçirdi. Söz konusu bu soğanın devlet tarafınca kontrolsüz ihracatın denetimi altına alınmasından dolayı koparılması yasak bitkiler arasında bulunuyor.

Siirt'te jandarma ekipleri araç kontrolü yaparken bir vatandaşın aracında "salep soğanı" ele geçirdi. Bu soğanın, devlet tarafından kontrolsüz ihracatın denetimi altına alınmasından dolayı koparılması yasaklanmış bitkiler arasında olduğu belirlendi. Bu durumda olan bir araç sürücüsüne jandarma ekipleri tarafından 387 bin 141 lira para cezası kesildi.

Salep soğanının kaçakçılığına yönelik yapılan operasyon sonucunda Siirt'te bir araçta 86 kilogram salep soğanı ele geçirildi. Salep soğanının koruma altında olmasından dolayı bulunduran vatandaşa para cezası uygulanmıştır. İzinsiz şekilde salep soğanı toplayan vatandaşa bu miktarda yüksek bir para cezası kesilmiştir.

Salep soğanı, endemik ve özel bir bitki türü olduğundan, yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğu için izinsiz toplanması yasaklanmıştır. Bu bitkinin toplanmasını yasaklayan bir tebliğ yayınlayan Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu önlemi alarak salep soğanının korunmasını amaçlamıştır.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.