Burak Yılmaz: Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli

"Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli. Çok yabancı istiyorsanız, yabancı başkan gelsin, yabancı hoca gelsin, yabancı gazeteciler gelsin"

Fortuna Sittard'ın tecrübeli yıldızı Burak Yılmaz, yabancı sınırlamasıyla ilgili olarak, "Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli. Çok yabancı istiyorsanız, yabancı başkan gelsin, yabancı hoca gelsin, yabancı gazeteciler gelsin" diye konuştu.

Hollanda Eredivisie ekiplerinden Fortuna Sittard, Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada, kamp yapmak için Antalya'ya geldi.

Kadrosunda Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup gibi isimleri bulunduran Hollanda ekibi, hazırlık maçında Adana Demirspor'u mağlup etti.

Takımın önemli yıldızlarından Burak Yılmaz basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

"Galatasaray beni Avrupa çapında oyuncu yaptı"

İşte tecrübeli oyuncunun açıklamalarından satır başları şu şekilde: "Her yerde şansını kullanmış ve başaramamış bir Burak Yılmaz'a Şenol Güneş, güvendi ve beni Türk Futboluna kazandırdı. Galatasaray ise beni Avrupa çapında bir oyuncu yaptı. Beşiktaş ve Fenerbahçe ’den de ekmek yedim. Emeklerini görmezden gelemem.

Harika bir kariyerim oldu, başarının en üst noktalarını gördüm. O zamanlar şimdiki aklım olsaydı en azından Beşiktaş'tan gönderilmezdim diye düşünüyorum."

Yılmaz, Türkiye'de uygulanan yabancı sınırlamasına ilişkin olarak, "Yabancı sınırı olmasa Galatasaray'da şu anda bir Türk futbolcu sahaya çıkabilir mi? Yabancı sınırı olmasın diyorsanız o zaman 'neden genç futbolcu çıkmıyor, neden Milli Takım başarılı olamıyor' dememelisiniz.

Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli. Çok yabancı istiyorsanız, yabancı başkan gelsin, yabancı hoca gelsin, yabancı gazeteciler gelsin. Hollanda'da yabancı sınırı yok lakin sen o seviyeye gel, sende de olmasın." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Beşiktaş yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu'na hakemler konusunda çağrıda bulundu
Aziz Yıldırım, Manisa’da bir düğüne katıldı!
Bayer Leverkusen Bundesliga'da Namağlup Şampiyon Oldu: Tarihi Bir Başarı!
Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Öncesi Teknik Direktörlerin Rekabeti