Buraya gidenin derdi kalmıyor: Avrupalılar buraya hayran!

Stresten arınmak ve tatilini huzur içinde geçirmek isteyenlerin ideal adresi burası! Bu yer, ziyaretçilerine dertlerini unutturacak ve tasalarını tamamen ortadan kaldıracak bir güzellik sunuyor.

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde yer alan Çündüre Şelalesi, ziyaretçilerine huzur ve güzellik dolu anlar sunuyor. Avrupa'dan gelen turistlerin de beğenisini kazanan bu doğal alan, gerçek bir cennet olarak tanımlanıyor.

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Kayabükü Köyü'nün altındaki vadide bulunan Çündüre Şelalesi, aynı zamanda Uçansu Şelalesi olarak da bilinir. Şelale, Çündere Deresi'nden beslenir ve Antalya şehir merkezine yaklaşık 165 km, Gündoğmuş'a ise yaklaşık 24 km uzaklıktadır.

Alara Çayı'na su sağlayan şelale, bir kayanın ortasından yaklaşık 50 metre yükseklikten birkaç koldan güçlü bir şekilde akar. Şelalenin su kaynağı, dik kayalıkların arasındaki 10 metrekarelik bir mağaradan çıkar.

Toroslar'ın gizemli köşesinde saklı bu doğa harikası, 'Ormanın İçindeki Saklı Cennet' olarak da bilinir. Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından büyük ilgi gören bu doğal güzellik, serin suları ve etrafındaki yeşil doğasıyla insanı adeta rahatlatır ve stres ve sıkıntılardan uzaklaştırır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.