Burger King Boykot Nedeniyle Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti!

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında tepkiler büyürken, Türkiye'deki Burger King, boykot sebebiyle logosunu ve ismini değiştirme kararı aldı. İsrail’e karşı boykotların devam ettiği bu süreçte, dünyaca ünlü fast-food zinciri Türkiye’de önemli bir adım attı.

Burger King’in Türkiye’deki isim değişikliği gündem olurken firmanın yeni ismi de merak edildi. Firma, Türkiye’deki yeni ismini Börgır olarak değiştirdi. Firmanın isim değişikliği kararının sebebinin ise İsrail’e yönelik yapılan boykot olduğu iddia edildi. Başlatılan boykot sebebiyle firmanın Türkiye’deki satışlarının düştüğü belirtiliyor.
BOYKOT DEVAM EDİYOR

İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırıları ve Filistin’i işgali sebebiyle İsrail’e karşı boykot başlatıldı. Türkiye’de de dalga dalga yayılan boykot devam ederken bu boykotun ardından dünyaca ünlü fast-food zinciri Burger King’in Türkiye’deki şubeleri isim ve logo değişikliğine gitti. Burger King’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda firmanın yeni isminin ‘Börgır’ olduğu görülürken boykot sebebiyle firmanın Türkiye’deki satışlarının düştüğü belirtildi.

 

YENİ ADI BÖRGIR OLDU

İsrail’in Filistin’i işgalinin ardından başlatılan boykot büyüyerek devam ederken Burger King’in de Türkiye’de isim ve logo değişikliğini boykot sebebiyle aldığı iddia edildi. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda yeni ismin Börgır olduğu görülürken Burger King’in resmi internet sitesinde logoda herhangi bir değişiklik olmaması ise dikkat çekti. Firmanın yeni bir reklam kampanyasının ilk adımını attığına dair yorumlar da geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.