Bursa Tabip Odası Başkanı'nda çarpıcı açıklama: Temizlik işçileri filyasyon ekiplerinde görevlendiriliyor

Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, salgında Bursa'nın durumunu değerlendirdiği açıklamasında, temizlik işçilerinin filyasyon ekiplerinde görevlendirildiğini açıkladı.

Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, salgında Bursa'nın durumunu değerlendirdiği bir açıklama yaptı. 

Nilüfer Kent Konseyinin sosyal medya canlı yayınına katılan Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, sıkıntılı günlerin yaşandığını belirterek Bursa’da günlük 4 bin vakanın tespit edildiğini söyledi.

''ACİLLER DOLU''

Bugün hastanelerde yatakların dolu olduğunu söyleyen Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, “Şu an aciller dolu. Normalde acilde hasta yatmaz ama Bursa Şehir Hastanesinde 90 kişi acilde yatıyordu. Yer olmadığı için yatakların boşalmasını beklediler. Bu durum Bursa’ya özgü değil, çoğu yerin böyle olduğu bilgisi geliyor bizlere” dedi.

TEMİZLİK İŞÇİLERİ FİLYASYON EKİPLERİNDE GÖREVLENDİRİLİYOR

Bursa’da günlük 4 binin üzerinde vaka tespit edildiğini belirten Türkkan, “Bursa kötü durumda ve süreci yönetmede büyük zafiyet var” dedi.

Filyasyon ekiplerinin durumuna da değinen Türkkan, “Sağlık Bakanı Bursa’ya geldiğinde filyasyon ekibi sayısının artmasını istedi ve bu sayı artırıldı. Bu ekiplerin tecrübeli olması gerek peki tecrübeli mi? Ekibin içerisinde temizlik işçisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde olmaz. Verilen ilaçlara karşı bir direnç oluşuyor. Sosyal medyada birtakım bilgiler dolaşıyor ilaçlar hakkında. insanlar bu bilgileri dikkate alıyor ve verilen ilaçlara karşı direnç oluşturuyorlar” ifadelerini kullandı.

"BİLİMİ DİNLEMEK GEREK"

Aşı çalışmalarına da değinen Türkkan, “Çin’den gelen aşıyı konuşabiliriz. Diğer yerlerde çalışması yapılan aşıların bize ulaşması çok zor ya da azınlık bir kitle bu aşıyı kullanacak. Aşı ile ilgili bilimsel çalışmaların sonuçlanmasını beklemek gerek. Şimdiden 'aşı olmam, olurum' demek doğru değil. 'Aşı olmayacağım' kampanyası yapılıyor. Burada bilimi dinlemek gerek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
Hastanelerde randevu sorunu
Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!