Bursa'da Avukattan Lüks Araç Dolandırıcılığı: 150 Milyon TL Vurgun!

Bursa'da ünlü otomobil markalarının satışını yapan avukat, 'ucuza lüks araç' vaadiyle 10 mağdurdan 150 milyon TL dolandırdı. Hakim babasının hesaplarını boşaltıp kaçarken, olayla ilgili 19 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma titizlikle sürüyor.

Bursa'da, ünlü otomobil markalarının satışı ve servis hizmetlerini yürüten bir firma avukatının, 'ucuza lüks araç' vaadiyle dolandırıcılık yöntemine başvurarak 10 mağdurdan toplamda 150 milyon TL vurgun yaptığı ortaya çıktı. Bursa Barosu'na kayıtlı olan ve aynı zamanda piyasa fiyatının altında araç satışı vaadiyle dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan avukat Yusuf Ç., hakkında başlatılan soruşturma sonucu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avukat Yusuf Ç.'nin babasının da Bursa'da Sulh Hukuk Hakimliği yaptığı ancak olayın ardından Gürcistan'a kaçtığı belirlendi. Ayrıca, şüphelinin hakim olan babasının banka hesaplarından da 800 bin lira çektiği iddia edildi. Mağdurların şikayeti üzerine harekete geçen yetkililer, soruşturma kapsamında 19 kişiyi daha gözaltına aldı. Bu kişilerin, avukat Yusuf Ç.'nin dolandırma suçundan elde ettiği paraları izini kaybettirmek amacıyla yüksek tutarlarda para gönderdiği şüpheliler olduğu belirtildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında 19 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Başsavcılık, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

AK Partili belediye köy okulu için ayrılan ödenekle cip alacak
Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim
Gezi’den sonra İstiklal de İBB’nin
Mucur Yeraltı Şehri Geçici Olarak Ziyarete Kapatıldı: Çökme Riskine Karşı Önlem Alınıyor
İstanbul'da 16 Mayıs'ta başlıyor! Tamamen ücretsiz müjdeyi Ekrem İmamoğlu duyurdu!