Bursa'da ekmek fiyatlarına zam geldi! Bursa'da ekmek ne kadar oldu? 2024 Bursa ekmek fiyatı...

Bursa'da simit fiyatlarına yapılan zamın ardından ekmek fiyatlarına da yeni bir zamlı güncelleme geldi. 1 Ocak itibariyle 250 gram ekmek, tezgahlarda 10 liradan satışa sunulacak.

Bursa'da simit fiyatlarına yapılan zamın ardından ekmeğe de zam geldi. 1 Ocak itibariyle 250 gram ekmek, tezgahlarda 10 liradan satışa sunulacak.

SİMİT VE EKMEK FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Bursa'da simit fiyatlarına temmuz ayında gerçekleşen zammın ardından, şimdi de ekmeğe zam yapıldı. En son 13 Temmuz 2023'te yüzde 50 zamla 5 liradan 7,5 liraya çıkan 210 gram ekmeğin, yüzde 12'lik zamla birlikte 8,40 liradan satışa sunulması planlanıyordu. Ancak para üstü ve bozuk para sıkıntısı nedeniyle 250 gram olarak üretilecek ekmek, 1 Ocak'tan itibaren 10 liradan tezgahlarda yerini alacak.

FIRINCILAR ODASI BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, artan maliyetlerin 10 lirayı bile kurtarmadığını belirterek, "Gramı yukarı çekerek 10 lira düz hesap yaptık. Yoksa artan maliyetimizin yüzde 10'unu zor karşılar. Bu bir zam değil. Ekmeğin gramajını 210'dan 250'ye çıkardık. Gramajı artırarak yüzde 12'lik zam yapmış olduk. Tüketici ve üretici arasında orta yolu bulmak istedik" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
28 Şubat davası hükümlüsü generallerin kalan cezaları affedildi
TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu