Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı

Bursa merkezli "Mahzen-32" operasyonlarında organize suç örgütü üyeleri yakalandı. Silahlı saldırı, tehdit ve haraçla suçladıkları kişilerden para talep eden şüphelilerin, araç alım satımıyla haksız kazanç sağladığı belirlendi. 24 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa'da gerçekleştirilen "Mahzen-32" operasyonlarında, organize suç örgütü üyelerinin çeşitli suçlamalarla vatandaşları tehdit edip haraç aldığı ortaya çıktı. Emniyet güçlerinin koordineli çalışmasıyla düzenlenen operasyonlarda 24 şüpheli yakalandı. Suç örgütünün faaliyetleri arasında silahlı saldırılar, tehditler ve haksız kazanç elde etmek için vadeli araç alım satımı yer alıyordu. Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte çok sayıda ruhsatsız silah ve büyük miktarda para ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Bursa merkezli olarak İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen "Mahzen-32" operasyonlarına Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda başlanmıştır.

Operasyonlar neticesinde, organize suç örgütü üyelerinin Bursa, Düzce merkez ve İnegöl'de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para talep ettikleri, örgüt üyeleri tarafından farklı illerden getirilen tetikçiler aracılığıyla para ödemeyi reddeden kişilere ve işyerlerine silahlı saldırı düzenledikleri, araç alımı yapan kişilerin adreslerini belirleyip onları hürriyetlerinden mahrum bırakarak darp ettikleri, alacak verecek meselelerine müdahil olarak sahte mahkemeler kurdukları ve haksız kazanç elde ettikleri, silahla tehdit ederek kişilerin işyerlerine ve araçlarına el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin adına geçirdikleri, silahla tehdit ederek el koydukları araçları örgüt liderine armağan ettikleri ve suç işlerken güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulundukları tespit edilmiştir.

Operasyonlar sonucunda örgüt lideri dahil 24 şüpheli yakalanmış, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile büyük miktarda nakit paraya el konulmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
Hemşire Selen'in şüpheli ölümüne ilişkin son görüntüleri ortaya çıktı
Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!