Bursa'da Kiracısına işkence yapan aileye hapis cezası

Bursa'da 33 yaşındaki Ozan Uyar, evini kiralayan Mehmet Ö.'yü işkenceye tabi tutarak, sosyal medyada alaycı görüntüler paylaştı. Uyar ve ailesi, mahkemede hapis cezasına çarptırıldı. Olay, kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan gerilimle başladı ve korkunç bir boyut kazandı.

Bursa'da 33 yaşındaki Ozan Uyar'ın evinin bir odasını aylık 4 bin liraya kiralayan 37 yaşındaki Mehmet Ö., eve gelen misafirlerden rahatsız olunca parasını alıp ayrılmak istedi. Ancak Uyar, 10 gün sonra çağırdığı Mehmet Ö.'ye, iki arkadaşıyla birlikte işkence yaptı. Mehmet Ö.'ye, Ozan Uyar'ın 66 yaşındaki babası Osman Uyar tokat atıp dövüp, eşinin getirdiği kadın iç çamaşırlarını giydirip müzik eşliğinde oynattı. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

OLAYIN BAŞLANGICI

Yenişehir ilçesinde gündelik işlerde çalışan Mehmet Ö., Ozan Uyar’ın Yıldırım ilçesindeki evinin bir odasını kiraladı. 3 gün sonra, "Eve çok misafir geliyor" diyerek parasını geri istedi. Uyar, nakit olmadığını belirtip cep telefonunu vermeyi önerdi. 10 gün sonra Uyar, Mehmet Ö.’yü evine çağırdı ve burada işkence başladı.

İŞKENCE ANLARI

Mehmet Ö., Uyar'ın arkadaşlarıyla birlikte eve kapatıldı. İfadesine göre, demir çubuk ve sopalarla dövüldü. Havalandırma boşluğundan yardım çağırmaya çalıştı ama başarılı olamadı. "Canımı çok yaktılar," diyen Mehmet Ö., Uyar'ın babası ve eşinin de işkenceye katıldığını anlattı.

MAHKEME SÜRECİ

Mehmet Ö.'nün şikayeti üzerine açılan davada, 30 yaşındaki V.K. ile 34 yaşındaki S.S. beraat etti. Ozan Uyar’a toplamda 6 yıl 6 ay, babası Osman Uyar ve eşi Mine Uyar’a ise 5'er yıl hapis cezası verildi. Ozan Uyar, suçlamaları reddederek, Mehmet Ö.'nün gerçekleri yansıtmadığını savundu.

AİLE BOYU CEZALAR

Mahkeme heyeti, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma," "Silah ile yağma" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından Ozan Uyar’a toplam 6 yıl 6 ay, eşi ve babasına ise 5'er yıl hapis cezası verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.