Bursa'da "sahte kimlik kartı" operasyonu

Bursa’da, yabancı uyruklu vatandaşlara sahte kimlik, ikamet izni ve sürücü belgesi düzenleyen 3 şüpheli tutuklandı. Polis, sahte belgelerin yurt dışına gönderildiğini tespit etti. Yapılan operasyonda çok sayıda sahte belge, bilgisayar, döviz ve mühür ele geçirildi.

Bursa'da, yabancı uyruklu vatandaşlara ait sahte kimlik, ikamet izni ve sürücü belgeleri düzenledikleri belirlenen 3 şüpheli tutuklandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Danışmanlık ve Turizm Acentesi adı altında faaliyet gösteren bir grubun, yurt dışında yaşayan yabancı vatandaşlara yaşadıkları ülkelere ait sahte kimlik kartları hazırladığını ve bunları kargo ile yurt dışına gönderdiklerini tespit etti.

Polis ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucunda, A.K., A.K.E.A. ve S.J. isimli şüpheliler, kargoya sahte belgeler teslim ettikleri sırada yakalandı. Şüphelilerin iş yerleri ve evlerinde yapılan aramalarda, 4 dizüstü bilgisayar, 10 farklı ülkeye ait sahte kimlik belgesi, 3 bilgisayar kasası, 1 hard disk, 4 cep telefonu, kargo ambalaj malzemeleri, Arapça yazılı mühürler, 1 tablet, 1 para sayma makinesi, çok sayıda Arapça doküman ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.K., A.K.E.A. ve S.J., mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.