Bursa'da Sahte WhatsApp Profiliyle Vatandaşları Dolandıran Çeteye Operasyon

Bursa'da, WhatsApp üzerinden sahte kadın profilleriyle vatandaşları dolandıran bir çete operasyonla çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün titiz çalışması sonucu, 609 bin liralık vurgunla 9 kişi tutuklandı.

Bursa'da, WhatsApp üzerinden sahte kadın profilleriyle vatandaşları dolandıran bir çete operasyonla çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün titiz çalışması sonucu, 609 bin liralık vurgunla 9 kişi tutuklandı. Eş zamanlı operasyonlarla 8 ilde gerçekleşen baskınlarda çete üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda önemli delillere ulaşıldı.

Bursa'da, WhatsApp üzerinden sahte kadın profilleriyle vatandaşları dolandıran bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) adlı kişilerin, kendilerini savcı veya avukat gibi tanıtarak toplam 609 bin lira dolandırdığı bilgisini aldıktan sonra harekete geçti. Polis, fiziki ve teknik takip başlattı.

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıların öncelikle sahte profiller açarak hedef kişilere "Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?" gibi mesajlar gönderdiğini belirledi. Ardından çete üyeleri, kendilerini genç kızın babası olarak tanıtarak kurbanları tehdit etti ve bir başka çete üyesi de savcı, avukat ya da uzlaştırmacı gibi rollerle kendini tanıttı. Çete, bu yalanlarla 4 kişiden toplam 609 bin lira dolandırdı.

Soruşturmayı tamamlayan ekipler, şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya'da 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 cep telefonu ve sim kartı, 44 kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, bir silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek bulundu.

Emniyetteki sorguları tamamlanan çete üyelerinden 7'si Bursa'ya sevk edilirken, A.K. Hakkari'de ve Y.B. Bingöl'de adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen tüm çete üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.