Bursa'daki anız yangını üniversite kampüsüne sıçradı. Öğrenci yurdu boşaltılmış oldu

Bursa'daki anız yangını Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) kampüsünün de içinde olduğu ormanlık alana sıçradı. Öğrenciler hemen yurttan tahliye edildi. Bursa'da çıkan anız yangını faciayı da beraberinde getirmiş oldu..

Yangının binalara sıçraması kara ve hava operasyonlarıyla engellenirken, kampüsteki öğrenci yurtları boşaltılmaya başlandı.

Öğrenciler caminin bulunduğu alanda eşyalarını ve bagajlarını topladı.

Başta atlar olmak üzere Veteriner Fakültesi'ne ait hayvanlar da kampüsten tahliye edildi.

Uludağ Üniversitesi kampüsünde korkunç bir yangın havadan görülebiliyordu.

Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsünün ormanlık alanına yayılan yangın havadan görüntülendi. Yangının ilk dakikalarına ait ısı haritası görüntüsü, yangının boyutunu ortaya çıkardı. Veteriner Fakültesi hayvanları da kampüsten uzaklaştırıldı.

Tıp Fakültesi hastanesinde durumun kötüleşmesi ihtimaline karşı acil durum planları hayata geçirildi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçat mevkiinde ormanlık bir alanda büyüyerek yayıldı. Uludağ Üniversitesi Kampüsü yakınında. . 9 bin hektarlık yoğun çam ağaçlarının kapladığı kampüs ormanı alev aldı.

 

Yangının kontrol altına alınması için Bölge Orman Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğü, AFAD, jandarma ve polisin de aralarında bulunduğu 150'den fazla personel, 40'tan fazla kara aracı, 4 helikopter ve 2 itfaiye ekibi görev yaptı. .

Aralıklı rüzgarların hızlı yangın söndürme çalışmalarını engellediği bildirildi. Yangında kampüsün ormanlık alanının yarısının zarar gördüğü bildirildi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.