Bursalı şirket Alman devini satın aldı!

Elektroteks, ABD ve Avrupa'ya makine ihraç eden bir Türk firması, Alman Mammut'u iki yıl süren görüşmelerin ardından satın aldı. Her iki firma da bağımsız olarak faaliyetlerine devam edecek.

ELEKTROTEKS VE MAMMUT ARASINDAKİ SATIN ALMA GÖRÜŞMELERİ İKİ YIL SÜRDÜ

ABD ve Avrupa’ya yatak ve sünger üretim makineleri ihraç eden Elektroteks şirketi ile Alman Mammut makine şirketi arasında gerçekleştirilen satın alma görüşmeleri tam iki yıl sürdü. Köln'de 1872 yılından beri faaliyet gösteren Mammut, 5. kuşak tarafından yönetilmekte olup, üretimi sürdürecek aile üyesinin bulunmaması nedeniyle satış kararı alındığı açıklandı.

İKİ FİRMA AYRI OLARAK FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK

Bursa’da kapitone makinesi ürettiklerini ancak bu alanda yeterince zaman ayıramadıklarını belirten Elektroteks sahibi Osman Güler, "Elektroteks ve Mammut, ayrı firmalar olarak faaliyetlerine devam edecek. Elektroteks yine Bursa’da, Mammut ise Almanya’nın Köln şehrinde üretime devam edecek. Oradaki tüm personelimizle birlikte, hiç kimseyle yollarımızı ayırmadan üretimimize devam edeceğiz." dedi.

YERLİ MARKALARIN YABANCILARA SATILMASININ TERSİNE DÖNÜŞÜ

Şirket sahibi Güler, iki yıldır devam eden görüşmelerin sonucunda satın alma kararı aldıklarını belirterek, "Yerli firmaların Avrupa şirketleri tarafından satın alındığını sıkça duyuyoruz. Biz ise bu durumu tersine çevirme yoluna gittik. Gelecekte de benzer gelişmelerin artacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.