Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!

Buse Naz Çakıroğlu'nun üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olması, Türk sporunda önemli bir başarı olarak kaydedildi. Çakıroğlu, Belgrad'da düzenlenen şampiyonada altın madalyayı kazanarak kariyerindeki üçüncü Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Türkiye'nin olimpiyatlara kota kazanan ilk kadın boksörü unvanını taşıyan Buse Naz Çakıroğlu, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 2024 Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Çeyrek finalde İspanyol rakibi Marta Lopez Del Abbol'u ve yarı finalde Bulgar sporcu Venelina Poptoleva'yı mağlup ederek finale yükselen Çakıroğlu, finalde Ukraynalı rakibi Anastasiia Kool'u üç rauntta da 5-0 mağlup ederek altın madalyayı boynuna taktı ve üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Bu zaferle birlikte, Çakıroğlu kariyerindeki üçüncü Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Türk spor tarihindeki yerini daha da sağlamlaştırdı. İspanya'da 2019'da ve Karadağ'da 2022'de Avrupa şampiyonu olan Çakıroğlu, dördüncü kez final mücadelesi verdiği bu organizasyonda bir kez daha altın madalyayı kazanarak üstün bir performans sergiledi. Bu zafer, Türk boks tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kaydedilirken, Çakıroğlu'nun başarısı geniş kitleler tarafından büyük bir gurur ve sevinçle karşılandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Dursun Özbek'in o sözleri olay! ''Ali Koç'un Yanında Silahlı Adamlar Vardı''
Arda Kardeşler'i kimin aradığı ortaya çıktı!
Tekirdağ'da 19 Mayıs Gençlik Haftası Atletizm Yarışları Tamamlandı
Fatih Terim gitti şampiyon belli! Fatih Terim'in Ardından Başarı!
Yunanistan'da bu sezonun şampiyonu 80 puanla PAOK oldu!