Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!

Busenaz Sürmeneli'nin 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanması, Türk boks tarihinde önemli bir başarı olarak kaydedildi. Sürmeneli,kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Başkent Belgrad'da gerçekleşen 2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası, Türk boksseverler için unutulmaz bir zaferle sonuçlandı. Bu heyecan verici organizasyonda Türkiye'yi temsil eden ve kadınlar 66 kiloda mücadele eden Busenaz Sürmeneli, üstün bir performans sergileyerek altın madalyayı kazandı. Finalde Rusya'dan Albina Moldazhanova ile karşılaşan Sürmeneli, büyük bir özveri ve azimle mücadele ederek rakibini mağlup edip Avrupa şampiyonu oldu.

Bu zafer, Sürmeneli'nin kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğu olması açısından büyük bir öneme sahip. Olimpiyat, dünya, Akdeniz Oyunları ve Avrupa Oyunları gibi birçok prestijli organizasyonda başarılar elde eden Sürmeneli, Avrupa Şampiyonası'nda da üstün bir performans sergileyerek kariyerindeki tek eksik şampiyonluğunu tamamlamış oldu. Bu başarı, Türk spor camiasında büyük bir sevinç ve gurur uyandırırken, Sürmeneli'nin ismi Türk spor tarihinde unutulmaz bir yere sahip olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Kerem Aktürkoğlu: "Galatasaray Kaptanı onların seviyesine inmez"
Dursun Özbek Çıkıştı! ''Ali Koç, tüm bu yaptıklarının hesabını senden teker teker soracağım!''
Dursun Özbek'in o sözleri olay! ''Ali Koç'un Yanında Silahlı Adamlar Vardı''
Arda Kardeşler'i kimin aradığı ortaya çıktı!
Tekirdağ'da 19 Mayıs Gençlik Haftası Atletizm Yarışları Tamamlandı