Busk Kasabasında Askerlik Şubesine El Bombasıyla Saldırı Gerçekleşti

Ukrayna'nın batısındaki Busk kasabasında bir askerlik şubesine el bombasıyla saldırı düzenlendi. Patlamada kimse yaralanmazken, dış cephede ve pencerelerde hasar oluştu. Olayın ardından saldırgan kaçtı; polis araştırma başlattı.

Ukrayna'nın batısındaki Busk kasabasında gece saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından askerlik şubesine el bombası atıldı. Patlamada şans eseri kimse yaralanmazken, şubenin dış cephesi ve pencerelerinde hasar meydana geldi. Saldırgan olayın ardından kaçtı ve polis, saldırıyı araştırmak üzere harekete geçti.

Ukrayna polisi, kimliği belirsiz bir kişinin gece saatlerinde Ukrayna'nın batısındaki Busk kasabasında bulunan bir askerlik şubesine el bombası atarak patlamaya neden olduğunu açıkladı. Saldırıda şans eseri kimse yaralanmadı.

Polis, olayı araştırdıklarını ve saldırganın saldırı sonrasında kaçtığını belirtti. Patlamanın Lviv bölgesindeki askerlik şubesinin dış cephesine ve pencerelerine zarar verdiği bildirildi.

Ukrayna, Rusya'nın işgali üzerinden 28 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen silahlı kuvvetlerine yeni personel kazandırmak için çabalarını artırmış durumda. Ancak son zamanlarda, askerlik hizmetinden kaçmak isteyen kişilerle ilgili olaylar ve askerlik şubelerine yönelik şiddet haberleri medyada yer almaktadır.

Ukrayna ordusu, halkın güvenini korumanın silahlı kuvvetlerin önemli bir misyonu olduğunu ve düşmanla mücadelede zaferin bu güvene dayandığını vurguladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.