Büyük bankanın ATM'leri arızalandı: Müşterilerin hesap bakiyeleri sıfırladı

Bank of America'nın dijital hizmetlerinde yaşanan teknik sorunlar, müşterilerin çevrim içi bankacılık, mobil uygulamalar ve ATM erişiminde ciddi aksaklıklara neden oldu.

Bank of America'nın dijital hizmetlerinde yaşanan teknik sorunlar, müşterilerin çevrim içi bankacılık, mobil uygulamalar ve ATM erişiminde ciddi aksaklıklara neden oldu. Banka, bu sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü belirtirken, yaşanan sıkıntıların tamamen giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Banka tarafından yapılan açıklamada, çarşamba günü bazı müşterilerin hesaplarına erişim sağlamakta ve bakiye bilgilerini görüntülemekte güçlük çektikleri doğrulandı. Yetkililer, "Teknik sorunları büyük ölçüde çözdük ve bundan etkilenen tüm müşterilerimizden özür dileriz." ifadelerini kullansa da, sorunun kaynağına ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Downdetector verilerine göre, teknik aksaklıklar yerel saatle 12.30’da (TSİ 19.30) zirveye ulaştı. Çevrim içi ve mobil bankacılık, ATM hizmetleri gibi temel bankacılık işlemlerinde kesinti yaşandığını belirten kullanıcı sayısı hızla arttı. Birçok müşteri, hesaplarına erişim sağlayamama ya da bakiye bilgilerini görüntüleyememe şikayetlerini bildirdi.

Bank of America, kesintilerin tam olarak giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve müşterilere tam erişim sağlandığında bilgilendirme yapılacağını belirtti. Müşteri memnuniyeti ve erişim sorunlarına öncelik verdiklerini vurgulayan banka, hizmetlerin yeniden tamamen erişilebilir olması için çabalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Teknik sorunlar nedeniyle mağdur olan müşteriler sosyal medyada duruma tepki gösterdi. Bir kullanıcı, Downdetector platformunda "Beş farklı hesabımda bakiye sıfır görünüyor" diyerek şikayette bulundu. Bir diğer kullanıcı ise eşinin hesabına giriş yapabildiğini ancak hesapta bakiye görünmediğini söyledi. Başka bir müşteri ise esprili bir şekilde "Borcumu gayet iyi gösteriyor" yorumunu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.