Büyük Bir Banka, Yüzlerce Şubesini Kapatmaya Başladı. Çalışan Binlerce Kişi İşsiz Kalacak!

Almanya'nın önde gelen bankası Deutsche Bank'ın yan kuruluşu Postbank, hızla yüzlerce şubesini kapatıyor. Kapanan ve kapatılacak şubelerde çalışan yaklaşık 1000 kişi işsiz kalacak. İşte haberin detayları...

Ekonomik kriz, Deutsche Bank'ın yan kuruluşu Postbank'ın şubelerini etkilemeye başladı. Deutsche Bank, 2026 yılı ortasına kadar Postbank'ın şubelerini 550'den 320'ye indirme kararı aldı. Bu kararın bir sonucu olarak, şubelerde çalışan yaklaşık 1000 kişi işlerini kaybedecek.

Banka yetkilileri, bankacılık işlemlerinin giderek daha fazla internet üzerinden yapıldığını belirterek, şubelerin kapatılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Deutsche Bank, Şubat ayı başında toplamda 3500 çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. 

İşten çıkarmalar, bankanın operasyonel nedenlerle aldığı tedbirler arasında yer alıyor. Ancak işçi sendikası "Verdi" ile yapılan toplu iş sözleşmesine göre, operasyonel gerekçelerle yapılacak işten çıkarmalar 2027 yılı sonuna kadar yasaklanmış durumda.

Deutsche Bank, kapatılan şubelerde görev yapan müşteri danışmanlarını diğer şubelere veya yeni danışma merkezlerine yönlendirerek müşteri hizmetlerinde herhangi bir aksama olmayacağını vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.