Büyük havayolu şirketi iflas etti!

Kanada merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Canada Jetlines, 11 Eylül 2024'te iflas başvurusunda bulundu. Şirket, toplamda 11,8 milyon Kanada doları (8,7 milyon ABD doları) borca sahip ve 225 alacaklıya ödeme yapması gerekiyor.

Kanada merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Canada Jetlines, 11 Eylül 2024'te iflas başvurusunda bulundu. Şirket, toplamda 11,8 milyon Kanada doları (8,7 milyon ABD doları) borca sahip ve 225 alacaklıya ödeme yapması gerekiyor. Alacaklılar arasında ileri tarihe sahip uçuş rezervasyonları olan yolcular ile Corendon Dutch Airlines ve Smart AMS Inc. bulunuyor.

Canada Jetlines, 15 Ağustos 2024'te tüm uçuşlarını askıya aldı ve filosundaki dört Airbus A320-200 uçağını çeşitli lokasyonlarda depoluyor. Bu uçakların kiralayıcıları arasında Aviation Capital Group ve FTAI Aviation gibi büyük firmalar var.

Alacaklılar, iflas sürecinin detayları hakkında 1 Ekim 2024'te yapılacak telekonferans toplantısında bilgilendirilecek. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, şirket finansal zorlukları aşamayarak ve gerekli fonları sağlayamayarak iflas koruma başvurusunda bulunamadan bu duruma düştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.