Büyük holdinge kayyum atandı! Borsada halka açıktı!

Mahkeme kararı, şirketin yönetim kurulunun görev süresinin sona ermiş olması ve şirketin yönetim organlarının yeniden yapılandırılması gerekliliğine dayandırıldı.

İstanbul Anadolu 8. Asliye Ticaret Mahkemesi, Işıklar Enerji ve Yapı Holding Anonim Şirketi'ne kayyum atanmasına karar verdi. Para Medya'nın haberine göre, mahkeme kararı, şirketin yönetim kurulunun görev süresinin sona ermiş olması ve şirketin yönetim organlarının yeniden yapılandırılması gerekliliğine dayandırıldı. Bu durumun, şirketin sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi ve hukuki süreçlerin sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi adına bir zorunluluk haline geldiği belirtildi. Mahkeme, bu gerekçeler doğrultusunda Emine Leyla Kıyat'ı kayyum olarak görevlendirdi.

Şirketin, mevcut yönetim kurulunun ibra edilmemesi ve görev süresinin dolması nedeniyle olağanüstü bir genel kurul toplantısı düzenlemesi gerekecek. Bu genel kurulda yeni bir yönetim kurulu oluşturulması bekleniyor. Mahkeme, Türk Ticaret Kanunu'nun 412. maddesi çerçevesinde kayyum atanmasının kaçınılmaz olduğunu ve bu adımın, şirkette yaşanabilecek potansiyel hukuki sorunların önüne geçmek için alındığını vurguladı. Bu süreçte, kayyumun şirketin yönetiminde önemli bir rol üstleneceği, şirketin geleceği açısından kritik bir adım olduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.